Dune filmi 2021 yılına ertelendi

Ersin Kılıç 6.10.2020 - 11:21
İlk fragmanı ile heyecanımızı körükleyen ve Aralık ayında vizyona girmesi beklenen Dune filminin 2021 yılına ertelendiği açıklandı.

Beklenen haber geldi ve Dune filminin 2021 yılına ertelendiği resmi olarak açıklandı. Ertelenmenin sebebi ise tahmin edebileceğiniz gibi Covid-19 salgını ve normalleşme sürecine geçilememesi oldu. Warner Bros yaptığı açıklama ile Dune filminin Ekim 2021'de gösterime gireceğini duyurdu. Yani neredeyse bir yıllık ertelenme yaşandığını söyleyebiliriz.

Dune filmi 1 Ekim 2021'de gösterime girecek

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Dune ve Wonder Woman gibi filmlerin ertelenebileceğine dair haberler çıkmıştı. Bu haberlerin ardından resmi duyuru da gelmiş oldu. Bu duyuruya göre herhangi bir anormallik yaşanmaz ise Dune filmi tam tarih vermek gerekirse 1 Ekim 2021'de gösterime girecek.

Covid-19 salgını sonrasında her ne kadar normalleşme çalışmaları devam etse de salgının bir türlü durdurulamaması birçok sektörde olduğu gibi sinema sektörünü de büyük ölçüde etkiliyor. Bildiğiniz gibi birçok sinema salonunun Mart 2021'e kadar kapılarını kapalı tutmaya devam ediyor. Büyük bütçeli filmlerini erteleme kararı alan Warner Bros doğal olarak en yüksek seyirci sayısına ulaşmayı hedefliyor diyebiliriz.

Dune filmi 2021 yılına ertelendi

Tenet gibi filmlerde bu dönem için bir deneme yapılsa da ertelenmeler sonrası vizyona giren filmin beklenen rakamlara doğal olarak ulaşamadığı da aşikar. Gelen son haberlere göre Tenet 300 milyon doları geçmiş durumda. Fakat beklenti ve maliyetler göz önüne alındığında bu tarz bir film için bu rakamların çok düşük olduğunu da kabul etmek gerek. Bu bağlamda birçok filmin erteleneceğini de söyleyebiliriz.

Sicario ve Arrival dışında Blade Runner 2049 filminin de yönetmenliğini yapan Denis Villeneuve tarafından yönetilen Dune filmi kadrosuyla da dikkat çekiyor. Filmin kadrosunda Jason Momoa, Javier Bardem, Oscar Isaac, Timothée Chalamet,  Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Zendaya ve Rebecca Ferguson gibi oyuncular yer alıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dune filmi 2021 yılına ertelendi
İlginizi Çekebilir