Dune filminin ek çekimleri Ağustos ayında başlıyor

Özgür Deveci 19.06.2020 - 13:50
Dune filminin yönetmeni Denis Villeneuve, ek çekimler için Ağustos ayında Macaristan'a gidiyor. Filmin 18 Aralık 2020'de vizyona girmesi bekleniyor. Detaylar haberimizde!

Denis Villeneuve, bir sonraki bilim kurgu filmi Dune için önümüzdeki Ağustos ayında ek çekimlere başlamayı planlıyor. 2020'nin en çok beklenen filmlerinden biri haline gelen yapım, Frank Herbert'in 1965 yılındaki orijinal Dune romanının uyarlaması olarak karşımıza çıkacak. Timothée Chalamet Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Zendaya, Jason Momoa Javier Bardem, Dave Bautista, ve Josh Brolin gibi ünlü isimlerin yer aldığı film adeta bir yıldızlar karmasından oluşuyor. Bu arada yönetmenin önceki bilimkurgu filmi Blade Runner 2049 eleştirmenler tarafından oldukça iyi karşılanmasına rağmen ne yazık ki gişede hayal kırıklığına uğramıştı.

Dune filminin ek çekimleri Ağustos ayında başlıyor

Dune filminin ek çekimleri Ağustos ayında başlıyor

Dune, aslında 2019'da çekimlerini tamamlamıştı. Ancak Deadline tarafından yapılan açıklamaya göre filmin Ağustos ayında ek çekimlerinin yapılacağı belirtildi. Bu, daha önce çekilen görüntülerden ya da stüdyonun memnuniyetsizliğiyle ilgili herhangi bir sorundan kaynaklanmıyor. Yeniden çekimler yüksek gişe beklenen filmler için genel bir uygulamadır.

Filmde Duke Leto Atreides karakterini canlandıran Oscar Isaac, bugün bir video röportajında Deadline'a yapılan ek çekim haberlerini doğruladı. Isaac filmle ilgili "Ağustos ayının ortalarında ek çekimler yapacağız. Çekimler Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşecek. Bazı şeylerin kesildiğini gördüm ve gerçekten harika görünüyor. Denis Villeneuve gerçek bir sanatçı ve bir araya geldiğini görmek heyecan verici olacak. Filmin yayınlanmasından birkaç ay önce ek çekim yapmamız biraz çılgınca, ama bu Star Wars serisinde de olmuştu." ifadelerinde bulundu.

Dune, asil Atreides ailesi ile çöl gezegeni Arrakis liderlerinin, Arrakis'in son derece değerli kaynakları için savaşını anlatıyor. Frank Herbert'in destansı bilim kurgu romanından uyarlanacak filmin yönetmeni Villeneuve, Herbert'in dünyası çok geniş ve karmaşık olduğu için filmi iki parçaya bölme niyetinde olduğunu belirtti. 18 Aralık 2020 tarihinde ilk parçası vizyona girmesi planlanan ve Denis Villeneuve’ın yönettiği filmin oyuncuları arasında Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin ve Stellan Skarsgård gibi ünlü isimler yer alıyor. Son olarak siz bu film hakkında neler düşünüyorsunuz? Kimler bu filmi merakla bekliyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 02:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dune filminin ek çekimleri Ağustos ayında başlıyor
İlginizi Çekebilir