Dune filminin kamera arkası görüntüleri paylaşıldı

Özgür Deveci 29.06.2020 - 10:01
Frank Herbert'in 1965 yılındaki orijinal Dune romanının uyarlaması olarak karşımıza çıkacak filmin kamera arkası görüntüleri paylaşıldı.

Frank Herbert'in 1965 yılındaki orijinal Dune romanının uyarlaması olarak karşımıza çıkacak filmin kamera arkası görüntüleri paylaşıldı. Paylaşılan fotoğrafların birinde oyuncuların isimlerinin yazılı olduğu sandalyeleri, diğerinde de filmin çekimlerinden bir sahneyi görüyoruz. Yayınlanan bu iki fotoğrafa aşağıdan göz atabilirsiniz.

Dune görüntü yönetmeni film hakkında konuştu

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi ve The Mandalorian yapımlarından tanıdığımız ünlü görüntü yönetmeni Greig Fraser, Collider'a bir röportaj verdi. Collider ile yaptığı röportajda film hakkında konuşan Fraser "Açıkçası oldukça eğlenceliydi. Dune filmini yaparken birçok Star Wars filmini unutmak zorundaydım. Fakat zor değildi. Denis ile birlikte filmin nasıl görüneceği ve hissettireceği gibi birçok konuda net şekilde konuşmuştuk. Bu sayede aldığımız kararları hayata geçirmekte hiç zorlanmadık. Star Wars ile Dune yapımlarının ikisinin de çölde geçmesi gibi bazı benzerlikler vardı. Aslında bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama George Lucas’ın Star Wars’u çekerken orijinal Dune'dan esinlendiğini düşünüyorum. Bu nedenle Dune’da kendimi tekrar etmemek için çok dikkatli olmam lazımdı. Bu sadece film için değil, aynı zamanda benim için de geçerli. Kendimi tekrar etmekten nefret ederim." ifadelerinde bulundu.

Dune filminin ek çekimleri Ağustos ayında başlıyor

Filmde Duke Leto Atreides karakterini canlandıran Oscar Isaac, bugün bir video röportajında Deadline'a yapılan ek çekim haberlerini doğruladı. Isaac filmle ilgili "Ağustos ayının ortalarında ek çekimler yapacağız. Çekimler Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşecek. Bazı şeylerin kesildiğini gördüm ve gerçekten harika görünüyor. Denis Villeneuve gerçek bir sanatçı ve bir araya geldiğini görmek heyecan verici olacak. Filmin yayınlanmasından birkaç ay önce ek çekim yapmamız biraz çılgınca, ama bu Star Wars serisinde de olmuştu." ifadelerinde bulundu.

18 Aralık 2020 tarihinde ilk parçası vizyona girmesi planlanan ve Blade Runner 2049 ve Arrival gibi filmden tanıdığımız Denis Villeneuve’ın imzasını taşıyan filmin oyuncuları arasında Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin ve Stellan Skarsgård gibi ünlü isimler yer alıyor. Son olarak siz bu film hakkında neler düşünüyorsunuz? Kimler bu filmi merakla bekliyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 23:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2020 15:47
bir cyberpunk 2077 iki dune üç tenet gün saydıran yapımlarla doldu 2020.
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2020 20:05
yılın kendisi bitse diye saydırıyor..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dune filminin kamera arkası görüntüleri paylaşıldı
İlginizi Çekebilir