1/3

Dungeon Siege III

Murat Sağlam 16.05.2011 - 11:40
Zindanları üçüncü kez kuşatmaya hazır olun
Obsidian dediğimizde akla gelenler hemen Neverwinter Nights 2, Old Republic 2 ve son olarak da Fallout: New Vegas gibi duyulmuş ve ünlü devam oyunların yanında, Alpha Protocol gibi pek duyulmamış oyunlar olacaktır. Zira firmanın hobisi haline getirdiği hareket, bir devam oyununu devralarak seriyi sürdürmek şeklinde biliyorsunuz. Genelde yarattıkları oyunlarda, aksiyon ağırlıklı oynanış ile birlikte, seçimlerinizin oyun deneyiminizi tamamen etkilediği ve farklı deneyimler sunduğu hikayeler yazmalarıyla ünlüler. Aslında bu işi de çok iyi yaptıkları söylenebilir. Peki iş aksiyon ve hikayeden çok, Co-op oynanışa sahip bir Hack'n Slash olduğunda bakalım aynı etkiyi yaratabildiler mi?

Lucas ile arkadaşlarının macerası

Öncelikle belirtmeliyim ki, henüz tamamlanmamış olan, ama tam sürüme çok yakın bir ön inceleme sürümünü inceleme imkanı bulduk. Dungeon Siege 3 bana bütün opsiyonlara erişme şansı tanıyordu. Yani tek bir karakterle değil, her karakterle oyunu deneme şansım oldu. Artık klasikleşmiş Paladin, Healer, Archer ve Mage sınıflarının yerlerini alan dört karakterimiz var. Gerçi Archer sınıfı yerine elinde tüfekle koşturan Katarina adındaki bir bayan mevcut, ama olsun. Karakterlerimiz, Anjela, Lucas, Katarina ve Reinhard.

Dungeon Siege III
Yer alan her sınıfın kendine has üç asıl yeteneği, bu üç asıl yeteneğin de kendine özel iki ayrı opsiyonu var. Ayrıca bu seçimi yaptıktan sonra da karşınıza her karakterin kendine özel olarak barındırdığı dokuz yetenek seçeneği daha mevcut. Yani basit bir hesap yaparsanız ve oyunu Co-Op Multiplayer olarak oynayacaksanız, yanınıza eklenecek diğer sınıfın yetenekleriyle birleştiğinde sonsuz bir kombinasyon oluşturan yetenek ağacıyla karşılaşıyorsunuz. Oyunun belki de en önemli noktası burası, çünkü oynanış seçilen sınıflara ve onlara harcadığınız yetenek puanlarına göre çok farklı hallere gelebiliyor.

Vur, kır, parçala bu oyunu bitir

Aslında oyunun temeli zaten çok basit, karşınıza gelen sayısız düşmanı kesmek üzerine kurulu bir oynanışı var ve "kaç ya da savaş, uzaktan vur ya da yakına gir, ağır defans yap ya da ağır şekilde saldır" seçeneklerini size sunuyor. Mesela Anjela karakterini ele alacak olursak, hem bir büyücü hem de yakın dövüş uzmanı olduğunu söylersek, uzaktan vurma ya da yakına girmek gibi seçeneklerin size nasıl geri dönüşleri olabileceğini anlarsınız.