1/2

Dungeons and Dragons: Neverwinter

Uğur Nayır 17.07.2011 - 12:15
Korkunç düşmanlar, kadim büyüler ve efsaneler…

Spellplague’in, mistik ve büyülü Faerûn topraklarını sonsuza kadar değiştirmesinden bu yana tam 100 yıl geçti. Büyük imparatorluklar düştü, büyük şehirler devrildi, sadece arkasında kalıntılar ve her şeyi tekrardan inşaat etmek için mücadele edenleri bırakarak…

Neverwinter şehri, Kuzey’in Mücevheri. Tanrılar tarafından kutsanmış görünüyordu. Sword Coast’ın geri kalanı harapken, Neverwinter ise her şeyi büyük ölçüde sağlam atlattı, fakat bu sadece geçici bir ertelemeydi. Azap kaçınılmazdı. 75 yıl sonra büyük bir volkanik patlama kent üzerine ateş, kül ve erimiş öfke yağdırdı.

Bugün ise Neverwinter o eski şanına döndü, tekrardan restore edildi. Kurtulanlar düşen şehirlerini yeniden inşa ettiler. Elfler, cüceler, insanlar yeni bir Neverwinter için miraslarına sahip çıkarak birlikte çalıştılar. Ancak dünyanın karanlık yerlerindeki şeytani güçler de iş başındaydı…

Tightrope

City of Heroes, City of Villains, Champions Online ve Star Trek Online gibi yapımlardan tanıdığımız Cryptic Studios, Neverwinter isimli yeni projesiyle karşımıza çıkageliyor. Yapım bir MMORPG değil, ancak kooperatif bir oynanış sunan multiplayer odaklı bir oyun olarak hazırlanıyor. Neverwinter, R.A. Salvatore’nin kitap üçlemesi ve Wizards of the Coast’un masaüstü oyunuyla aynı zamanda yayınlanacak. Oyun Neverwinter Nights serisi içinde tek başına bir yapım.

Yapımda klasik beş farklı Dungeons & Dragons sınıfı yer alacak. Kullanıcılar bunlardan birini seçip, yine beş kişiden oluşan bir grup kurabilecekler. Grup içinde diğer normal oyuncular veya NPC karakterler olacak. Eğer herhangi bir partiye giremezseniz, NPC’leri devreye sokabileceksiniz. Yapay zeka kontrolündeki karakterler savaşlara girip, ölebilecek. Yerlerine benzer başka NPC karakterler doldurabilecek.