The International 2013 bünyesinde yer almasıyla kendi ülkesinde olduğu gibi, dünya çapında da sükse yapan Team Orange (Malezya’nın ünlü Dota 2 takımı) bu şansı iyi kullanmasını bilmiş ve turnuvayı 3. olarak tamamlamıştı.

Kazandığı büyük başarının ardından Team Orange resmi olarak Malezya Hükümeti tarafından kurulan spor komisyonuyla, bundan böyle Esports Malezya (eSM)’nın kanatları altında işlev görecek. Bizim açımızdan belki de en çok merak edilen konu şüphesiz ki, bu sürecin nasıl işlediği. Bu konuda kısa bir açıklama yaparak, konuyu aydınlatmak amacındayız.
The International 2013 ile gelen üçüncülük sayesinde Malezya Sağlık ve Spor Bakanı Khairy Jamaluddin e-sporlara ilgi duymaya başlamıştı. Bu başarının sonrasında yaşanan Arrow Gaming adlı Malezya takımının şike skandalına karışması akılları karıştırmış ve öncesinde büyüyen e-spor ilgisi yerini onlarca soru işaretine bırakmıştı.

Yaşanan kaos ortamından en az zararla çıkmayı başaran Malezya Hükümeti oldukça yerinde bir kararla e-sporları tanıma kararı alarak gelecekte Arrow Gaming’in yaşadığına benzer olayların önüne geçilmesi adına tedbirler almaya başladı. Böylece hem sektörün gelişimi sağlandı, hem de gelişim sürecinde karşılaşılabilecek her kötü durum için acil durum planları belirlendi.
Malezya’da yaşanan bu gelişme, e-spor alanında hizmet veren birçok sitede duyurulurken, bunun e-sporların dünyada tanınması kapsamında oldukça yararlı bir adım olacağı vurgulandı.
eSM tarafından yapılan resmi duyuruya buradan ulaşılabilir.

Yorumlar (6)
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>30.01.2015 18:39:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>içinde mücadele içeren her şey spordur sadece beden hareketleri ya da Türkiyede ki gibi sadece futbol gelmesin aklınıza</font></td></tr></table><br></center> Oyun oynamanın sporluk bir tarafı yok. Baktılar bu sektörde iyi para akışı var şunun bi adını koyalım demişlerdir. Kitap okumak, film izlemek, hatta duş almak ne kadar sporsa, oyun oynamakta o kadar spordur.
içinde mücadele içeren her şey spordur sadece beden hareketleri ya da Türkiyede ki gibi sadece futbol gelmesin aklınıza
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>25.01.2015 13:52:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>zaten resimdeki tiplere bakarsanız e-spor un çok faydalı tam bir spor oldugunu görürsünüz. GÖZÜNÜN FERİ GİTMİŞ LAN ADAMLARIN BU MU YANİ SPOR</font></td></tr></table><br></center> ha haa güzeldi :)
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>25.01.2015 09:51:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>25.01.2015 01:51:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>Ya ergen liseliler gene bilmedikleri konulara salça oluyorlar. Sporu sadece koşmak veya bir şeylere vurmak olarak görüyorlar. Bu süper zeka arkadaşlara satrançın spor sayıldığını söylemek lazım. Daha örnek çokta gerek yok. Neyse siz LoL ve CoD'de millette sövüp adres istemeye devam edin.</font></td></tr></table><br></center> sende otur dota oyna sonra iki el satranc at ohhhh bugun sporumu yaptim de ... devam böyle , yaşasin obezite.</font></td></tr></table><br></center> Bak ergen kardeş. Birincisi Dota yada herhangi bir moba oynamıyorum. İkincisi yaklaşık 12 yıldır vücut geliştirme yapıyorum o yüzden hiç kasma. Spor ile egzersiz arasında ki farkı bilmiyorsun sus. Kendi kendinize literatür üretmeyin. Açın okuyun.
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>25.01.2015 05:07:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>Açıkçası bu komik habere gülsem mi sövsem mi bilemedim...</font></td></tr></table><br></center> Buna sebebiyet verecek ne gibi bir sebep söz konusu ki?
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>24.01.2015 20:37:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>ne sporu lan kafayımı yedi bu insanlar </font></td></tr></table><br></center> Spor kelimesi rekabet olan her türlü alanda kullanılabilir . Yani sadece fiziksel aktivite değildir . Mesela satrançta bir spordur . En yakın zamanda cahilliğinden arınmanı dilerim .