Dünya devleri bir hücreye sığdı

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Dünya'nın önce gelen donanım f
Dünya'nın önce gelen donanım firmaları IBM, Toshiba ve Sony'nin ortaklaşa çalışıp hazırladıkları yen işlemci(Cell) bugün E3'de göstermie sunuldu. İşlemcinin gücünü tam olarak ortaya koydukları üç demo ile kullanıcılar karşısına çıkan firma tek kelime ile büyüledi. Bu tesleri sırası ile bakalım isterseniz;

İlk test'te devasa bir yerde muhteşem efektlerin ve adeta bir renk cümbüşünün kullanıldığını görüyoruz. Buna rağmen hızın hiç bir şekilde düşmemesi çok dikkat çekiyor bu test ile kanıtlanmak istenen aslında, işlemcinin görsel olarak da ne denli başarılı olduğun göstermekti.

İkinci demoya geldiğimizde ise karşımıza çok ayrıntılı bir giysi çıkmıştı bu giyside ise 16 farklı işi aynı anda yapması gerekiyor. Ve bununla da kalmayıp giysinin her tarafında 300'e yakın kırılma noktası vardı. Buna karşın işlemcinin göstediği performans tek kelime ile harikaydı.

Bundan sonraki test'te ise bir oyunun network'ünü çalıştırması için 2 işlemcili bir sistem kuruluyordu. Oyunda çok büyük binalar yada çok zorlayıcı efektler olmasına karşın işlemci çok iyi bir biçimde bu test'ten de geçmişti.

Görüldüğü üzere bu işlemci belkide yeni nesil konsollarda sırayı belirleyecek. Konsollar diyorum çünkü dünkü resmi açıklamaya göre Sony yeni konsolu olan PS3'de Cell'i kullanacağını açıkca belirtti.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dünya devleri bir hücreye sığdı
İlginizi Çekebilir