Dünya ile aynı anda oyun geliştirmek ister misin?

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Dünya ile aynı anda oyun geliştirmek ister misin?
Oyun geliştirme ve animasyon teknolojileri alanındaki girişimci faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve mevcut fikirlerin ticarileşmesini hedefleyen “ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi” (METUTECH-ATOM), 20 ülkeden 49 farklı yerleşkede 48 saat boyunca devam edecek “Global Game Jam” (Uluslararası Oyun Geliştirme Cümbüşü) etkinliğinin Türkiye ayağına ev sahipliği yapıyor.

Şu zamana kadar, dünyada pek çok farklı ülkede ve şehirde (özellikle Amerika, Kanada ve Danimarka’da) yapılan Global Game Jam’in ana hedefi katılımcıların kısa zaman diliminde yaratıcılıklarını ve pratik zekalarını kullanarak, en eğlenceli ve oynanabilir oyunu hiç tanımadıkları kişiler ile birlikte geliştirebilmeleri olarak tanımlanıyor.


30 Ocak - 1 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin ilk günü, hem katılımcılara hem de oyunseverlere yönelik oyun geliştirme oturumları düzenlenecek. İlk günün akşamında ise, Türkiye’ye oyun geliştirirken temel alınacak konu iletilecek ve takımların kurulmasıyla 48 saatlik zorlu maratona başlanacak. Turkcell sponsorluğunda, Intel ve Asus’un destekleriyle, METUTECH-ATOM içerisinde sunulan teknik imkanlar sayesinde, katılımcılar PC, mobil uygulama, web tabanlı olmak üzere istedikleri platformda oyun geliştirmekte özgür olacaklar.


19 Ocak Pazartesi’ne kadar web sayfasından sürecek olan etkinlik kayıtları, hem etkinlik öncesinde oyunseverlere yönelik oturumlara katılmak isteyenlere, hem de dünyada ilk defa global olarak düzenlenen ve Türkiye’nin de ilk defa düzenledigi bu etkinlikte oyun geliştiricek 50 katılımcıdan biri olmak isteyenlere açık olacak. Oyun tasarımına yönelik (müzik, programlama, görsel tasarım, senaryo.vb.) tüm ilgili disiplinlere açık olan bu oyun geliştirme etkinliğinde, 48 saat sonunda ortaya çıkan oyunları değerlendirecek olan juri, Türkiye’yi temsil edecek oyunu Pazar günü saat 17.00’de açıklayacaklar. Etkinliğin aynı anda yapıldığı diğer 48 yerleşkede olduğu gibi, Türkiye finalisti olan oyun, San Francisco’da gerçekleşecek “Game Developers Conference 2009” sırasında IGDA (International Game Developers Association-Uluslararası Oyun Geliştiricileri Birliği) tarafından sergilenecektir.


Önemli Tarihler:

Internet (www.ggjturkey.org) üzerinden yapılacak kayıtlar için son gün: 19 Ocak Pazartesi

Global Game Jam – Türkiye etkinliği: 30 Ocak Cuma – 1 Şubat Pazar

Herkesin katılımına açık Oyun Geliştirme Oturumları: 30 Ocak Cuma

Türkiye Finalisti’nin Açıklanması, Ödül Töreni ve Çıkan Oyunların Basın ile Paylaşılması:

1 Şubat Pazar, Saat 17:00
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 09:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dünya ile aynı anda oyun geliştirmek ister misin?
İlginizi Çekebilir