Dünyanın en büyük krizi yakın bir zamanda Bitcoin yüzünden olacak

Furkan Güler 16.02.2018 - 15:05
Ünlü iş adamı korkutucu tahminlerde bulundu.

Bu günlerde düşüşte olan Bitcoin için bir tahmin de ünlü iş adamı Jim Rogers'tan geldi. Amerika'nın en ünlü yatırımcılarından olan George Soros ile geçmişte ortalık yapmış olan Rogers, Mart ayının piyasasının gidişatı için "75 yıllık hayatımda gördüğüm herhangi bir çöküşten daha felaket olacak." açıklamasında bulundu. Rogers Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jim Rogers, bu krizin Bitcoin yüzünden olacağı ve dünya tarihinin en büyük krizlerinden bir tanesi olabileceği konusunda ön görüde bulunuyor.

Bitcoin'in geleceği ne olacak?

İlgili kriz ortamının henüz başlamadığını söyleyen Rogers, son 2 - 3 haftadır global piyasalarda yaşanan bu düşünün, krizin başlangıcı olacağına dikkatleri çekiyor. Ayrıca Amerika'lı milyarder, piyasanın bir süre daha yukarı yönlü gideceğini fakat krizin bu yıl içerisinde başlayacağını söylüyor.

Bitcoin'in yanında kripto paralarının çoğunun öleceğinin altını çizen Rogers, Bitcoin ve türevlerine yatırım yapan kişileri uyarıyor. Son olarak Rogers, kripto paraların 2018 yılının başında düşüşe geçeceğini belirtmişti. Ünlü iş adamının bu tahmininin tuttuğunu söyleyebiliriz. Bakalım ilerleyen aylarda Rogers'ın bu tahmini gerçekleşecek mi?

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2024 04:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 21.02.2018 03:00
Her sene başı BTC düşüyor zaten. Tahmini tuttu denemez :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
grsl
grsl 16.02.2018 16:32
Kripto geleceğin para sistemini değiştirecek deniliyor bana nedense çok güvenilmez geliyor blockchain teknolojisinde çok açıklar var manipüle edilmesi kolay devlet gücüyle bir saldırı sistemi çok ciddi şekilde yavaşlatıp hatta durdurabilecek düzeyde artı blok zinciri sırada bekleyen işler az insan olduğunda hızlı çok insan olduğunda ise maliyetli ve yavaş şuan ki sistemde para basmayı durdursak bankalar üzerinden her işlemi yapsak zaten elimizde ki para sanal para olmuş oluyor neredeyse bitcoin bence çok büyük bir balon ekonomide şöyle bir olay vardır herkes kazanamaz bunun mümkünatı yoktur ve o kadar devlet darphane,hammadde,paranın saklanması ,piyasaya sürülmesi gibi bir çok maliyetİ var ve bir çok coin bitcoin tabanlı bitcoin çakıldığı an onlarda çakılıyor etkileniyorlar ve çalındığında takip edilmesi çok zor bunu devlet güvence altına alamaz uğraşmaz bir banka battığı zaman paranızın bir kısmı devlet sigortası altındadır coinlerde böyle bir durum söz konusu bile değil artı bu coinler üretilirken bilgisayar sistem oem bileşenlerini resmen piyasadan süpürüyor oyuncuları araştırma yapmak isteyen insanları zora sokuyor şuan gpu yapay zekada dahil her işte kullanılıyor insanları resmen bu coin camiası aç kurtlara dönderdi ve bir çok 2.el pazarına bozulmaya yakın bomba gibi ekran kartlarını yığdılar elektrik tüketimi hiç katmıyorum bile coinler şuan için sanal para kripto para değil emtia dır ve gereksizdir blockchain teknolojisini devletler bizzat araştırıp geliştirip birşey yapacaksa yapılmalıdır yoksa kimin kuruduğu belli olmayan bir çok dolandırılık adı altında ki kripto paralar ve balonlar dünya için hazır değil ve gerekliliği şuan için yoktur, bankalar kendi aralarında kullandıkları bir akbanktı yanlış hatırlamıyorsam ripple değil sistemini kullanıyorlardı ama bu halka açık değildir zaten böyle sistemler olması gerekli bu bir para olmamalı umarımda madencilik ve balon olan bu kripto para birimleri yok olur en azından devlet eliyle görmek daha mantıklı
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2018 16:30
Dostum anladığım kadarıyla kripto paralar ve altında yatan teknolojiyi pek araştırmamış ve kabaca kendi çıkardığın mantıkla anlatmaya çalışmışsın öncelikle bir araştır derim doğru ve özgün kaynaklardan.
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2018 01:02
coin piyasasına ancak bu kadar kıt bi bakış açısı Olabilir para devletlerin tekelinde ve dünyadaki tüm kara paralar bu devletlerin parasıyla ödeniyor ama güvenilmez olan coinler öylemi . Güvenilmez olan insandır . Coin geleceğin para birimidir ve sancılı bi şekilde bu seviyeye gelecek üzgünüm ...
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2018 00:38
Nokta, virgül, paragraf... bir şeyler kullansaydın keşke.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2018 02:21
tam tersini düşünüyorum global krize neden olmayacak tam tersi özellikle doların daha çok güçlenmesine neden olacak esas kriz gelişmekte olan ülkelerde patlayacak çünkü hiçbir koşulda dolara karşı para birimleri değer kazanamayacak duruma gelecek şu an da da öyle zaten ama bu durum şiddetlenecek...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2018 00:09
çatır çatır madenci pc'leri satılıyor ama? Jim abimiz buna ne diyor?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2018 21:19
Dört sene önce de dünyanın en büyük altın yatırımcısı milyarder Amerikalı elindeki altınların hepsini satıp altın fiyatları düşecek dedi altın bir günde %50 değer kaybetti, millet altınını bileziğini panik oldu ucuza sattı. Ne oldu? Yine bu adamlar altınları alttan ucuza topladı. Şimdi rekor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dünyanın en büyük krizi yakın bir zamanda Bitcoin yüzünden olacak
İlginizi Çekebilir