Düşünce gücü ile oyun oynamak mümkün olabilir mi?

Emre Günen 12.11.2014 - 10:13
Washington Üniversitesi, düşünce okumayı gerçekleştirdi
Washington Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada 3 çifte ayrılan 6 gönüllü arasında bir deney geçekleştirildi. İki farklı odaya, iki farklı düzenek yerleştiren bilim adamları, bir odadan diğer odadaki kişiye telepati yoluyla veri aktarımını gerçeğe dönüştürdü.

İlk odadaki gönüllü karşısındaki monitörde sergilenen oyunu izlemesi ve ekranda görülen topu ateşlemesi istendi. Sadece düşünce gücünü kullanarak ekrandaki topu ateşlemeyi başardı.

Düşünce gücü ile oyun oynamak mümkün olabilir mi?
Ekranlı odadaki kişinin düşüncelerine ait beyin dalgalarını gerçek zamanlı olarak analiz eden sistem, veriyi internet ortamına taşıyor ve bu veri diğer odadaki test gönüllüsünün beynine elektromanyetik indüksiyon sistemi sayesinde ulaştırılıyor.

Test grupları arasında %25 ile %85 arasında değişen isabet oranları gözlendiğini belirten yetkililer, sistemin veri iletiminde başarılı olduğundan eminler. Deneklerin düşüncelerini zamanında toparlayamamaları yüzünden ise isabet yüzdeleri olumsuz etkileniyor.

Araştırmacılar, bu sistemin gelecekte kullanılan öğrenim metotları arasına girebileceğini düşünüyor.

Gelecekte düşünce gücü ile cihazların çalıştırılması hatta bilgisayar oyunlarının bile oynanabilir hale gelmesi muhtemel.

Yoksa klavye, fare ve gamepad'lerin sonu yakın mı?
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2024 00:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Düşünce gücü ile oyun oynamak mümkün olabilir mi?
İlginizi Çekebilir