1/5

E3 2010'un en iyi 10 oyunu

Mahmut Saral 27.07.2010 - 03:13
En iyileri birlikte belirledik
E3 2010'un bitmesinin ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi oyunları seçmek için işe koyulduk, ama bu kez farklı bir yöntem izleyelim dedik. Bu kez seçimlerde siz okuyucularımızın da söz sahibi olmasını istedik ve hazırladığımız anketin sonuçlanmasıyla birlikte "E3 2010'un en iyi 10 oyununu" beraber ortaya çıkardık...

10. Gears of War 3

Marcus ve arkadaşlarına yardım etmemiz gerekiyor. Zira 2006'da ilk kez X360'da doğan Gears of War serisi, 2011 mart itibariyle yine X360'da final yapmaya hazırlanıyor. Yıllardır süren amansız savaşta artık sona yaklaşıldı. Daha gelişmiş silahlarımız, daha zorlu düşmanlarımız ve ayrıca yeni takım arkadaşlarımız var, bunlardan biri de bir bayan. Evet, İlk oyundan tanıdığımız Anya...

E3 2010'un en iyi 10 oyunu
Gears of War 3, iki numaralı yapımın 18 ay sonrasında başlıyor. Hem hikâye derinliği, hem görsellik, hem de çeşitlilik olarak serinin en iyisi olduğu belirtilen GeoW3, aynı zamanda Pulp Fiction tarzında ilerleyen senaryo akışıyla da oyuncuları şaşırtmayı amaçlıyor. 4 kişilik co-op modu, daha iyi multiplayer haritalar (eskilerden de takviyeler var) ve daha kanlı mücadelelerle Gears of War 3, listemizin 10 numarasında.

9. Gran Turismo 5

"Nihayet" demek istiyorum, ama bu söyleyeceğim ilk nihayet. Sonunda Gran Turismo 5'in çıkış tarihini biliyoruz; 2 Kasım. Polyphony Digital tarafından yıllardır geliştirilen bu simülasyon, şanslı PS3 sahiplerinin beğenisine sunulacak. GT 5 tasarımcısı Kazunori Yamauchi'nin açıklamalarına bir dönem o kadar odaklandık ki, her söylediği kelime üzerine teoriler üretmeye başlamıştık.

E3 2010'un en iyi 10 oyunu
Yamauchi'nin "oyunun % 90'ı tamamlandı" dediği gün, bugünden aylar öncesiydi. Bu açıklamadan sonra yine konuşan yapımcı hâlâ aynı noktada olduklarını söyleyince, "bu bir şaka olmalı" demeden alamadık kendimizi. Umarız yetkililerin stüdyoda aylarca yattığına değecek bir oyunla karşılaşırız. Zira görüldüğü kadarıyla her yönden eşsiz bir simülasyon geliyor. Özellikle grafiklerine dikkat çekmekte yarar görüyorum.

İkinci "nihayet"i ise, oyun çıktığında söyleyeceğim. Bunun için de sanırım biraz daha zaman var.