1/2

E3 2015'te Battleborn oynadık!

Çağlar Avcıl 26.06.2015 - 11:34
Shooter-MOBA furyasının yeni ürünü.
İlginçtir, bir Shooter-MOBA furyası başladı. Team Fortress 2’nin popülerliğinden geç de olsa farklı bir biçimde yararlanan Blizzard, Overwatch ile, Bethesda Battlecry ile ve 2K de bu yılki ağır toplarından Battleborn ile bu furyaya dahil oldu. Oyunu ilk gördüğünüzde aklınıza FPS türünde bir MOBA oyunu gelse de aslında Battleborn biraz daha farklı bir yapım. Ayrıca kendini hem cinslerinden ayıran bir diğer özelliği ise Free2Play olmaması ve bir hikaye moduna sahip olması.

Hikaye demişken oyunun evreninden de kısaca bahsedelim. Battleborn, evrenin sonunun geldiği ve galakside tek bir güneş sisteminin kaldığı Solus gezegeninde geçiyor. 5 farklı fraksiyonlardaki yaratıklar bu gezegendeki son yaşam alanı ve madenler için savaşa girmiş olsa da bir anda Varelsi’nin ortaya çıkması ve onlara tehdit oluşturmasıyla ortak düşmanlarına karşı iş birliğine giriyorlar ve sürekli gelen akınlara karşı amansız bir mücadele başlıyor. Bu da oyunun hem PvP hem de Co-op yapısı için bir zemin oluşturuyor.

Oyunda herbirinin 4'er farklı özelliği bulunan tam tamına 25 farklı karakter var istediğinizi seçerek oyuna dahil olabiliyorsunuz. Bize gösterilen demoda bu karakterlerin hepsi olmasa da oldukça fazla seçenek sunulduğunu belirtelim. Battleborn ayrıca 5 Kişiye kadar bir Co-op desteği de barındırıyor. Biz ise oyunun hikaye moduna 4 kişi co-op olarak giriş yaptık ve karakterimizi seçtikten sonra kendimizi bir anda savaşın ortasında bulduk. Tabi oyuna dahil olan oyunculardan her biri farklı bir karakter seçmesi gerekiyor. Ben ise 2K standında gözümü alamadığım Montana’yı seçerek oyuna dahil oldum.

Oyunda geniş savaş alanlarında üzerinize dalga dalga gelen düşmanları yokederek ilerliyorsunuz ve her alana geldiğinizde farklı bir boss ile karşılaşıp onu alt ediyorsunuz. Yani neredeyse yarım saat süren tüm demo boyunca bunu yaptık durduk. Açıkçası takım arkadaşlarınızla herhangi bir stratejiye veya koordinasyona ihtiyacınız olmadan da bu mermi süngeri karakterleri rahatlıkla alt edebiliyorsunuz. Oyun bu konuda oynanış olarak Destiny’ye oldukça benziyor. Tabii savaş alanına tam bir kaos hakim doğrusu. Bazen kimin neye nereye ateş ettiğini bile anlamadan ilerleyip geçiyorsunuz.