1/2

E3 2015'te Guitar Hero Live oynadık!

Çağlar Avcıl 26.06.2015 - 01:48
Onca kalabalığın içinde hünerimizi konuşturduk.
Guitar Hero: Live’ı denemek için Activision standının bulunduğu Güney Holü’ne geçmek üzere fuar binasının avlusundan geçtiğimde arada kurulan bir platformda Rock Band 4 konseri veriliyordu. Halka açık ve herkesin sırayla yeteneklerini gösterdiği bu oyuna nazaran GH: Live Activision standında kapalı kapılar ardında sadece sayılı basın üyesine gösterilecekti. Bu yöntem rakibine göre coşkusuz da olsa insanın içini gizem ve merak kaplıyordu.

Bizim için ayrılan odaya girdik ve FreeStyle Games’den iki geliştirici büyük bir TV ekranının ardına oyunun yeni gitarıyla bizi bekliyorlardı. Tabii herkesin gözü yeni çift perdeli gitardaydı. Cihaz eski kontrolcülere nazaran tek bir flat’te 5 perde yerine alt alta sıralanmış 3'er notadan oluşmaktaydı. Eski gitarlara nazaran artık farklı tuşlara atanmış 5 değil 6 adet notası bulunuyordu. Bu da eski oyunlara göre daha farklı kombinasyonları denememize olanak sağladığı gibi akla önemli bir soruyu getirdi. “Peki, eski gitarımızla bu oyunu oynayabilecek miydik?” Yapımcılardan kısa bir “Hayır, çünkü oyunu bu cihaza göre yeniden tasarladık” cevabı geldi. Tabii orada biraz muzurluk yapıp, “O zaman bu gitarla da Bloodborne’u bitirebilecek miyiz?” diye sordum. Şaşkın bakışlar arasında gülüşen yapımcılar soruların ardından asıl oynanışa geçtiler.
 
Öncelikle bize E3’te tanıtılan oyunun GH TV moduydu. Yani asıl sahnede canlandırdığınız ve seyirciye karşı çaldığınız şarkılardan bağımsız olarak bir de serbest parçaların bulunduğu ve diğer oyuncularla da canlı olarak rekabet içerisine girebileceğiniz veya bazı “challenge”lar gerçekleştirebileceğiniz farklı bir oyun modu GHTV. Buraya girdiğinizde ise müzik türüne bağlı olarak orada var olan bazı kanallara girerek doğrudan o kanalda çalmakta olan şarkıyı çalmaya başlayabiliyorsunuz. Kanala girdiğiniz zaman sizi bir lobiye aktararak matchmaking sistemine sokuyor. Burada başka oyuncularla beraber değil, onlara karşı olarak çalıyorsunuz. Yani diğer 8 oyuncuya karşı şarkı bitene kadar en iyi skoru yapan puanlar ve oyun içi para kazanıyor.

E3 2015'te Guitar Hero Live oynadık!
 
Oyun içi paralar ise size GHTV’de farklı şarkılar açmanıza, gitarınız için power-up’lar veya perkler alarak gitarınızı geliştirmenize ve bazı challenge’ları gerçekleştirerek de elde edebileceğiniz yeni kozmetik ürünler kazanmanızı sağlıyor. Bu kozmetik ürünler ile tabii ki gitarınızın rengi, desen, vs gibi kaplamalar elde ediyorsunuz. Ha bir de ayın karanlık yüzü var, o da gerçek para ile mikro-ödeme yöntemi. Şuan için ekonomi sistemi oyunda tam olarak oturmamış olsa da siz oyunda bulunan bağzı şarkıları hızlıca açmak için veya kütüphanenize yeni DLC şarkılar eklemek için GH: Live’a belirli bir miktar para ekleyip bunu oyun içinde de kullanabiliyorsunuz. Oyunda açtığınız şarkı kütüphanenize ekleniyor ve sonradan istediğiniz zaman tekrar çalabiliyorsunuz. Tabii unutmayın ki bu ürünleri oyun içi para ile de almak tamamen mümkün. Ancak insan oyun içi ödeme sistemi görünce bir irkiliyor tabii. (Hele oyunda açmak istediğiniz içeriklerin oyun parası olarak karşılığı oldukça fazla olduğu zaman bir seçenek haline dönen bu durum bir anda rahatsız edici bir hal alabilir)