E3 cinsiyetçi Tweet sonrasında özür diledi

Ersin Kılıç 19.08.2020 - 13:05
E3 fuarının resmi Twitter adresi üzerinden atılan bir Tweet tartışmaları beraberinde getirdi. Firma bu tweet sonrası özür dilemek zorunda kaldı.

Oyun dünyasının en önemli fuarlarından biri olan E3 oyun fuarı resmi Tweet adresinden atılan bir mesaj tartışmaları da beraberinde getirdi. kadınlara yönelik cinsiyetçi bir mesaj olarak atılan bu Tweet sonrasında gelen tepkiler üzerine firmadan bir özür mesajı yayınlandı.

E3 cinsiyetçi Tweet sonrasında özür diledi

Zaman zaman birçoğunuzun rastladığı gibi oyuncu kadınlara yönelik bazı makaleler ve listeler ile karşılaşıyoruz. Genelde oyun odaklı olmayan sitelerde yayınlanan bu makale ve listelerde kadınların sadece çok basit oyunları oynadıklarına dair içeriklere yer veriliyor. İşte Parade isimli bir site de benzer bir makale yayınlamış. "Kadın oyuncuların keyif aldığı 25 oyun" isimli bu listede Solitaire, Candy Crash, Sudoku, Tetris ve Kim Kardashian's Holywood Adventure gibi oyunlara yer verilmiş. Genelde magazin haberleri ve bu tarz listelere yer veren sitenin oyunlardan ve kadın oyunculardan anlamadığını söyleyebiliriz.

İşte bu liste E3 gibi oyun dünyasının kalbinin attığı bir oyun fuarının resmi Twitter adresinden paylaşıldı. "Kadın oyuncuların oynadığı oyunlar ile alakalı güzel bir liste. favorilerinizden herhangi biri listede var mı?" mesajı ile paylaşılan bu Tweet doğal olarak çok kısa sürede büyük tepki topladı. Gelen tepkiler üzerine ilgili mesajı kaldıran E3 ekibi, sonrasında ise bir özür mesajı yayınladılar; "Berbat ettik. Yayınladığımız mesajı kaldırıyor ve saçma bir klişeyi sürdürdüğümüz için özür diliyoruz. Daha iyisini yapacağız." 

E3 cinsiyetçi Tweet sonrasında özür diledi

Evet, E3 aslında büyük bir klişeyi de böylelikle tekrar gündeme getirmiş. Aslında listede Casual oyuncular için dense belki de bu kadar tepki toplamayacaktı. Ama her iki türlü de oyuncuları cinsiyet olarak ayırmaktansa Casual ve Hardcore olarak ayırmak daha mantıklı geliyor. Fakat E3 gibi bir kurumun bunun farkında olmadan bu tarz bir mesaj yayınlaması gerçekten de abes kaçmış.

Diğer taraftan Gamer Girl, kadın yayıncı ya da Gamer tabiri de açıkçası anlamını yitirmiş durumda. Oyunlara gönül veren ve oyunları gerçekten bir tutku olarak gören oyuncular olduğu kadar bunu bir avantaj haline ve ilgi odağı haline getirmeye çalışan kişilerin sayısı da oldukça fazla. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 14:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2020 03:24
Gayet yerinde bir tepki olmuş. Evet kadınlar erkekler kadar analitik düşünmediği için genellikle oyunlarda zorlanıyorlar fakat bu liste resmen kadın oyuncu kitlesiyle dalga geçmek olmuş. Ben bir aşağılama olarak algıladım açıkçası.
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2020 11:06
Aşağılamadan bahsedip kendin daha babasını yapmışsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2020 01:17
tamamen haklı bir paylaşım, zor oyun oynayan kadın görmedim açıkçası, az buz gördüğümde de genelde çoğu kötü oyunuyor. tabi "istisnalar kaideyi bozmaz".
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2020 16:10
bence cinsiyetçiden çok tamamen boş liste yapmışlar utanmasalar seksek yazacaklarmış
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2020 23:50
bu konunun tadı kaçtı artık. böyle diye diye ayrımcılık yapılıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2020 18:13
Cinsiyet eşitliği zırvalığı adına kaç takla daha atılacak çok merak ediyorum, acıyarak seyrediyorum, zavallılar..
Kalan Karakter: 300 Gönder
E3 cinsiyetçi Tweet sonrasında özür diledi
İlginizi Çekebilir