E3'teki olası ihtimaller

Ege ERKEK 7.05.2012 - 00:51
Muhtemel beklentilerimiz neler ve neler olabilir.

E3 2012, bu sene de oyun dünyasını sarsacak oyunlara ve tanıtımlara imza atacak. E3 2011'den sonra, daha da iyi sunumlar ve duyurular bekleyen oyuncuların bu toplantıdan beklentileri büyük. Bu sene 5-7 Haziran tarihleri arasında "Los Angeles Convention Center'da" düzenlenecek olan E3'te baş rolleri hangi oyunlar alıyor, hangi tanıtımlara yer veriliyor, kısaca hepsini şöyle bir inceleyelim.

E3 2012, bu sene Nintendo ve Sony'nin kapışmasına sahne olacak gibi gözüküyor. Sony'nin Playstation 4'ü duyurması beklenirken, Nintendo'nun da en yeni oyunları açıklaması bekleniyor. Nintendo'nun en çekindiği durumlar bir tanesi, Playstation 4 ve Xbox 720'nin açığa çıkması. Bu durum karşısında Nintendo'nun tarih olacağını düşünen bazı oyunculara hitaben, dünyaca ünlü oyun yapımcısı Shigeru Miyamoto EDGE dergisine şu açıklamada bulundu : " Sony, Playstation ile gerçekten iyi işler başarıyor. Çok güçlü makineleri ve bir sürü de oyunları var; ancak, Playstation 3'ü hem yazılımsal  hem de donanımsal olarak yeterince güçlü bir yapı olarak görmüyorum". 

Miyamoto sözlerine devam ederken, Playstation'un yıllık mali krizinin farkında olduğunu ve Nintendo'nun da 533 Milyon Dolar kaybettiğini açıkladı. Ayrıca bu krizden sadece 3DS'nin sorumlu olmadığını, diğer Nintendo konsollarının da buna etki ettiğini belirtti. Miyamoto, 3DS'nin oldukça başarılı olduğunu, Super Mario 3D Land, Mario Kart 7 oyunlarının çalışması için de süper donanımsal ve yazılımsal desteğe gerek duymadıklarını belirtti. Bu yönden avantajlı olduğunu düşünen Miyamoto, E3 2012'ye de damga vuracaklarının kendileri olduğunu iddia etti.

Wii U Kontrolleri ve Çıkacak Oyun Listesi:

E3 2012'de tanıtılması beklenen Wii U, oldukça sağlam bir altyapı ve yazılımlar ile geliştirilecek. Wii U, Nintendo tarafından geleceğin konsolu olarak belirtilirken, Wii U'nun oyunları 1080p HD kalitesinde çalıştıracağı da söylentiler arasına girdi. Ayrıca Wii'ye çıkan önceki oyunların da bu konsola HD olarak çıkarılacağı bildirildi. Wii U, yapımcılara göre mükemmel kontrollere ve 3D görüntülere sahip olacak. NFC teknolojisine sahip olacak olan Wii U, dokunmatik ekrana da sahip. Wii U'ya çıkması beklenen bazı oyunlar şunlar :

*Aliens: Colonial Marines
*Assassin's Creed III
*Batman: Arkham City
*Darksiders II
*Dragon Quest X: The Five Awakening Races Online
*Killer Freaks from Outer Space
*Lego City Stories
*Metro: Last Light
*Marvel Pinball
*Ninja Gaiden 3: Razor's Edge
*Pikmin 3
*Project CARS
*Project Nova
*Rayman Legends
*Saber Rider and the Star Sheriffs
*Toki Tori 2
*Tom Clancy's Ghost Recon Online
*The Legend of Zelda

Not : Birkaç oyun daha mevcut olmasına karşın, isimleri tam olarak resmileşmemiş olduğundan, onlar bu listeye eklenmemiştir.

Wii U'nun Oyun Stratejisi :

Wii U'nun yeni stratejilerinden bir tanesi, online oyunlar yapmaya yönelmesi. Bunun örneği olarak "Tom Clancy's Ghost Recon Online" yapımını gösterebiliriz. Bir diğer stratejisi ise, Android OS, iOS gibi yan platformlardan da güç alması. Wii U için çıkarılacak oyunlardan en dikkat çekicileri ise "Super Mario" ve "Pikmin 3". Wii U'ya en çok para kazandırması beklenen bu iki oyunun da E3 2012'de duyurulması bekleniyor.

Nintendo, elinde büyük bir potansiyel bulunduruyor. Japonya ve çevresinin en çok kullanılan el konsolu Nintendo, artık tüm dünyaya yayılmaya başladı. Oyunları ile birlikte bu krizi aşacaklarına inanan yapımcı Miyamoto'nun sözleri ise bunu doğrulamakta. Bu sözlerin yanı sıra bir yandan da kendileri için iki büyük tehlike daha mevcut; Xbox 720 ve Playstation 4 ki özellikle Playstation 4'ün meraklıları ise oldukça fazla. Rakamsal olarak bakarsak,  yapılan araştırmalar sonucu  birinci olan Playstation 3 ve ikinci olan Xbox 360, %30 ile üçüncü sırada bulunan Nintendo'yu geride bırakıyor.

Şimdi biraz da Sony tarafından olaya el atalım:

God of War: Ascension :

Santa Monica Studios tarafından yapımcılığı üstlenen ve "serinin 4. oyunu olacak mı olmayacak mı" tartışmaları hâlâ bitmeyen "God Of War : Ascension", duyurulduğu günden beri ilgi yağmuruna tutuldu. Kratos'un geçmişine gideceğimiz bu oyunda, multiplayer sistem de yer alacak. 2013 yılının ilkbahar sezonunda çıkması beklenen yapımın multiplayer sisteminde, geçmiş oyunlarda öldürülen tanrıların da bulunacağı söylentiler arasında. Co-op sistemi de oyunda olacak ve yeni özellikler de yakın zamanda duyurulacaktır.

All-Stars Battle Royale :

God Of War : Ascension'un yapımcısı Santa Monica Studios bu yapıma da el atmış durumda. E3 2012'de en ilgi çekmesi beklenen oyunlardan bir tanesi olan PlayStation All-Stars Battle Royale'de Sony'nin efsanevi karakteri birbirleri ile kapışacaklar. Şu ana kadar duyurulan karakterler ise şunlar :

*Kratos - God Of War
*Sly Cooper - Sly Cooper
*Mael Radec - Killzone
*Sweet Tooth - Twisted Metal
*Fat Princess - Fat Princess
*Parappa - Parappa The Rapper

Bu karakterlerin yanı sıra, yeni karakterlerin de E3 2012'de duyurulabilme ihtimali mevcut.

Daha fazla Sony oyunu yok mu?

Bu sorunun cevabı ise "Var". Buna örnek olarak "LittleBigPlanet Karting" ve "Gravity Rush" gösterilebilir. "LittleBigPlanet Karting" bir yarış türü oyun. Aslında bu oyun daha çok Nintendo'ya uygun olsa da Sony, Nintendo'ya hiçbir şey kaptırmak istemiyor. Oyundaki karakterlerin özel güçleri bulunacak ve silahları olacak. Bir taraftan savaş, diğer taraftan yarış şeklinde geçecek oyun, bize 3 boyutlu görüntüler sunacak. Oyunun çıkış tarihi ise belirtilmedi, ancak E3 2012'de bu oyun da tanıtılacak. İlk satırlarımda belirttiğim bir diğer oyun ise Japan Studio tarafından geliştirilen "Gravity Rush". Playstation Vita'ya çıkışını yapacak olan oyun ise 12 Haziran 2012'de piyasalarda olacak.

En merak edilen şey ise PLAYSTATİON 4 :

Playstation 4, çok yüksek donanımsal ve yazılımsal destekler ile çalışacak. Bazı söylentilere göre Japonya'da çıktığı iddia edilen Playstation 4, Sony tarafından resmi bir açıklama yapılmadan çıkmış olarak kabul edilmemekte. Playstation 4'ün sistemleri resmi olarak açıklanmasa da bazı sağlam kaynaklardan elde edilen söylentilere göre,  AMD's A8-3850 işlemci, 2.9GHz hız ve APU grafiksel çip ile çalışacak ve 4096x2160 değerlere kadar destek verecek. Playstation 3'te bulunan 3 boyutlu sistem ve 720p görüntü desteği, Playstation 4'te daha da genişliyor ve 1080p görüntü desteği ile geliyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 17:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
E3'teki olası ihtimaller
İlginizi Çekebilir