EA: Dragon Age 2 yüzünden çok fan kaybettik

Murat Halilbeyoğlu 14.06.2011 - 17:05
Günah çıkartma vakti
İstenilen oldu ve sonunda EA firması hatasını kabul etti. Dragon Age: Origins'in gösterdiği başarıdan dolayı gözleri kamaşan Electronic Arts firması ikinci oyunu çok kısa bir aranın ardından çıkartmış ancak bu sefere tüm platformlara uygun şekilde geliştirmeyi planlamıştı.

Geçtiğimiz mart ayında piyasaya çıkan Dragon Age 2 her ne kadar genel ortalamada 10 üzerinden 7,5 - 8lik bir rakam alsa da oyunun fan kitlesi yeni oyundan oldukça mutsuz olmuş ve sert eleştirilerle bu mutsuzluklarını dile getirmişti. Hatta hatırlarsanız bir oyuncunun BioWare'e ve EA'ya attığı mesaj yüzünden hesabı bir süreliğine kapatılmıştı.

EA: Dragon Age 2 yüzünden çok fan kaybettik
Daha öncesinden EA yeni oyun hakkında fanların bu tavırlarından hayal kırıklığına uğradığını, onların da kendileri kadar heyecanlı olması gerektiğini belirtmişti.

Ancak şimdilerde ise EA Games'in patronu Frank Gibeau düşüncelerini şu şekilde açıklıyor:

"Oyunla gurur duyuyoruz. Yenilikçi bir şeyler yaratmak ve savaş sisteminde farklı şeyler oluşturmak istedik. Bazı fanlarımız için bu çok memnun edici bir şey oldu aslına bakarsanız Dragon Age dünyasına yeni fanları da bu şekilde kazandırdık."

"Ancak dürüst olmak gerekirse bunun yanında pek çok hayranı da kaybettik. Yeniliklerin ve yaptığımız şeylerin bazılarını hiç beğenmediler. Bunu anlıyoruz ve onların şikayetlerini dinliyoruz."

Adı kısa zaman önce duyulan üçüncü oyun içinse Gibeau söz veriyor.

"Bir sonraki oyunla neler yapacağımızı planlarken bütün hayran feedback'lerini göz önüne alacak ve ona göre davranacağız. Ray ve Greg kariyer hayatları boyunca hayran tabanlı bir yaşam sürdüler dolayısı ile onların ne istediğini çok iyi anlıyorlar. Eğer bazıları için uygun ancak bazıları için kötü yorumlanacak bir yenilik yoluna gidilecekse yeni oyundaki tasarım ve oyunun yeni yönü hakkındaki planlarımızda bu hayranların düşüncelerini dikkate alacağız."
Yorumlar 40
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 23:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA: Dragon Age 2 yüzünden çok fan kaybettik
İlginizi Çekebilir