EA, Frostbite motoru için sanal gerçeklik üzerinde çalışıyor

Berkant Jeff Akarcan 6.03.2013 - 18:49
Oculus Rift'in en büyük destekçisi EA mi olacak?
E3 2012'de en gözde teknolojilerden biri olan, sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift VR, Electronic Arts'ın yeni gözdesi. E3'te John Carmack'in Doom 3 BFG Edition oynadığı gözlük, en başarılı 3D deneyimlerinden birini sunuyor oyunlarda.

EA, Frostbite motoru için sanal gerçeklik üzerinde çalışıyor


Electronic Arts'ın ise MTBS3D forumlarındaki bu iddiaları doğrulaması sevindirici bir gelişme. DICE'ın Frostbite motorunun yaratıcı ekibinin başkanı Frank Vitz, EA'in Oculus Rift'i Frostbite motorlu oyunlarında kullanmayı düşündüğünü doğruladı.

Şimdilik yoğun olarak Battlefield 4 için düşünülen Oculus Rift VR konusunda oldukça heyecanlı olduklarını söyleyen Frank Vitz sözlerine şöyle devam etti: "[Oculus] Rift ile oynandığında harika olan bir çok oyun üzerinde çalışıyoruz. Elbette ki her oyunun geliştirici ekibi, kendi oyunlarının S3D desteği ve Rift ile verdiği performanstan sorumlu olacak".

Henüz resmi olarak hangi oyunların Oculus Rift VR gözlüğünü destekleyip desteklenmeyeceği açıklanmasa da, yeni nesilde Frostbite motoruyla hazırlanan hemen hemen her oyunda Rift desteği görmeyi bekleyebiliriz.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 12:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA, Frostbite motoru için sanal gerçeklik üzerinde çalışıyor
İlginizi Çekebilir