EA Games, Codemasters alımı ile her yıl yarış oyunu çıkartacak

Ersin Kılıç 4.02.2021 - 17:07
EA Games yaptığı açıklama ile Codemasters alım sürecinin tamamlandığını duyurduğu gibi bu konudaki gelecek planları hakkında bilgi verdi.

Oyun sektörünün en büyük firmalarından biri olan EA Games, geçtiğimiz yıl sonunda bir açıklama yapmış ve Codemasters firmasını alacaklarını duyurmuştu. Take Two firmasının vazgeçmesinin ardından 1.2 milyar dolarlık yatırım ile Codemasters firmasını bünyesine katan EA Games, yaptıkları yeni bir açıklama ile bu satın alma işlemi sonrasındaki planları hakkında bilgi verdi.

EA Games her yıl bir yarış oyunu hedefliyor

Codemasters yıllardır yarış oyunları konusunda farklı markalar çıkartan ve bu konuda beğeni toplayan firmalardan birisi. Bu satın alım sonrasında tahmin edildiği gibi EA Games'in çıkış takvimi konusunda daha hızlı bir aksiyon alacağı belli oldu. Hali hazırda çatısı altında Need for Speed, Burnout ve Real Racing gibi bir markaları da bulunduran EA Games, böylelikle yarış oyunları konusunda önemli bir konuma ulaşmış oldu. Çünkü Codemasters satın alımı ile birlikte Dirt, F1, Grid, WRC ve Project Cars gibi serilerin hakları da EA Games'e geçmiş oldu.

EA Games, Codemasters alımı ile her yıl yarış oyunu çıkartacak

Tüm bu markaları bünyesinde toplayan EA Games, her yıl bir yarış oyunu çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Yani Codemasters imzalı bir Need for Speed oyunu görme ihtimalimiz bulunduğu gibi bu yarış oyunlarından bir tanesi ile her yıl karşılaşacağız anlamına geliyor. Yani 2021'de yeni Dirt oyunu çıktıysa 2022'de Grid, 2023'te Project Cars gibi bir durum söz konusu olabilecek. F1 gibi serilerde ise her yıl yeni bir oyun görme olasılığımız çok daha fazla. 

Kısacası EA Games yapmış olduğu bu yatırım ile birlikte yarış oyunlarında lider olmayı hedefliyor da diyebiliriz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 23:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2021 11:15
Tamam uyguna satıyordu ama 2 Dirt arasında 4-5 sene geçiyordu. Artık daha sık düzgün yarış oyunu oynayabileceğiz. +NFS serisinede faydası olabilir bu durumun. Heat'teki 3-4 yarışta U2 keyfi almıştım. Bu kadar deneyimli bir ekibin yardımıyla yıllardır beklenen U3 gelir belki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2021 01:46
Codemasters oyunları çok uyguna satıyordu. Sanırım yerel fiyatlandırma dolayısıylaydı. EA muhtemelen çok daha yüksek fiyatlara satacaktır...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.02.2021 23:55
Aman diyim rally oyunlarından vazgecmesinler sırf şu rally oyunlari için paraya kıyıp direksiyon seti aldım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.02.2021 23:08
Oyun dünyası gittikçe çirkinleşiyor, piyasa tam manası ile vahşi kapitalizmin kollarına emanet, umarım public oyun motorlarının gelişmesi ile beraber iyi kaliteli oyun yapan bağımsız yapımcıların sayıları hızla artar, yoksa 5-6 yıla oyun dünyası tam anlamıyla kısır bir döngünün içine girmiş olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.02.2021 21:57
92 Liraya f1 alma keyfim bitti ozaman artık Senna edition ı 600 liraya satarlar pit stop için de ayrı para ödemek gerekir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA Games, Codemasters alımı ile her yıl yarış oyunu çıkartacak
İlginizi Çekebilir