EA Games, Dragon Age 4 gibi oyunların yapımına karışmama kararı aldı

Ersin Kılıç 26.02.2021 - 15:02
EA Games, başta Dragon Age 4 olmak üzere geliştirilen oyunların yapım sürecine karışmama kararı aldı.

EA Games tarafında oldukça ilginç ve oyuncular açısından da bir o kadar sevindirici bir gelişme yaşandı. Firmanın başta Dragon Age 4 olmak üzere, yapım aşamasında olan önemli oyunların gelişim sürecine karışmayacağı belirtildi. Peki bu haber ne anlama geliyor?

Dragon Age 4 hikaye odaklı bir oyun olacak?

Oyun sektöründe bildiğiniz gibi son dönemde "game as service" tabirini sık sık görmeye başladık. Her ne kadar Destiny gibi oyunlar bu konuda başarılı olsalar da aynı zamanda ortaya Anthem ve Marvel's Avengers gibi oldukça başarısız örnekler de bulunuyor. Firmaların dayatması sonucu oyunlarını bu şekilde çıkaran yapım ekipleri ise zaman zaman bu konu hakkındaki rahatsızlıklarını dile getirebiliyorlar. İşte tüm bu yaşananlardan ve Anthem Next projesinin iptal edilmesinden sonra EA Games oyun stüdyolarındaki işleyişi değiştireceği rapor edildi.

EA Games, Dragon Age 4 gibi oyunların yapımına karışmama kararı aldı

Daha önce Dragon Age 4 gibi oyunların da çoklu oyuncu modu içereceği ve tıpkı biraz önce saydığımız oyunlarda olduğu gibi "game as servise" dinamiklerine sahip olacağı açıklanmıştı. İşte EA Games'in bu kararından geri döndüğü ve Dragon Age 4'ün sadece tek kişilik bir hikaye içereceği belirtildi.

Dahası EA Games'in bu kararı almasında Star Wars Jedi: Fallen Order oyununun da payı oldukça büyük olmuş. Düşük beklentilere rağmen bu oyunun iyi bir satış rakamına ulaşması ve oyunculardan aldığı geri dönüş EA Games tarafında da bu değişikliklerin yapılmasının kapısını aralamış.

Alınan bu karardan sonra EA Games'in başta Bioware ve Respawn Entertainment olmak üzere çatısı altında yer alan firmaları oyun geliştirme konusunda darlamayacağı ve serbest bırakacağı rapor edilmiş. Anthem daha önce tek kişilik bir RPG oyunu olarak tasarlanmış fakat EA Games yönetiminin baskıları sonucu çok farklı bir yöne evrilmişti. Açıkçası alınan bu karardan sonra yapılacak oyunları daha da merak ettiğimizi belirtmemiz gerekiyor.

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 08:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2021 21:20
Duramaz, Huylu huyundan vazgeçmez.
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 08:55
Star Wars Jedi Fallen Order oyunu yapımında karışmamışlardı Respawn Stüdyosuna. Ve ortaya mükemmel bir Star Wars oyunu çıkmıştı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2021 02:14
Ooo hayret. Tutarlarsa tabii sözlerini. Sonunda anlamışlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2021 01:39
Mandalorian için oyun yapsalar var ya efsane olurdu be...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2021 13:20
Oyun yapımcıları ne kadar rahat çalışırlarsa o kadar güzel iş çıkarır. EA ve UBİSOFT umarım bazı şeyleri anlayabilirler. SONY i örnek almaları gerekiyor.
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2021 08:16
Sony sadece PS ye oyun çokardığı için karışmıyor diğer firmalar ise tüm platformlara çıkardığı için acele etmeleri iin karışıyot. Ayrıca örnek alsımlar dediğin sony bir sony bir oyunu 650 tl ye satıyor :)) S3
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2021 15:20
İçine ettikleri -Mass Effect gibi- seriler geri gelmez ama en azından bundan sonra çıkacak oyunlar için bir nebze de olsa umutlanabiliriz. Güzel haber.
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA Games, Dragon Age 4 gibi oyunların yapımına karışmama kararı aldı
İlginizi Çekebilir