EA Games eleştiriler sonrası geri vites yaptı

Ersin Kılıç 14.11.2017 - 09:14
Star Wars Battlefront 2'de gerekli değişiklikler yapıldı

EA Games son zamanlarda oyunlara koyduğu mikro ödemeler ile en çok eleştirilen firmaların arasında yer alıyor. Fırsat bulduğu her oyuna bu sistemi getirmeye çalışan firma son olarak Star Wars: Battlefront 2 ile gündeme gelmiş ve büyük eleştirilerin de odak noktası olmuştu. Tüm bu eleştiriler sonrası firmadan tam anlamıyla bir geri vites geldi.

Battlefront 2'nin ödemeleri düşürüldü

Yüklü bir miktar ile satılan ya da oyunda 30-40 saat oynama ile ancak açılabilen bazı kahramanlarda önemli değişikliklere gidildiği belirtildi. Darth Vader ve Luke Skywalker gibi karakterler para ile satın almadığınız takdirde 60.000 oyun içi kredi ile açılabiliyordu.

Yapılan değişikliğe göre kahraman karakterleri açmak için kullanmanız gereken kredi miktarı %75 oranında azaltıldı. Yeni puanlamalara göre Darth Vader ve Luke Skywalker'ı açmak için 15.000 kredi, Palpatine, Chewbacca ve Leia Organa gibi karakterleri açmak için 10.000 kredi ve Iden'ı açmak için de 5.000 oyun içi krediye ihtiyaç duyacaksınız.

Henüz çıkmadan bu kadar eleştiriye giden oyunun nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu. Açıkçası oynanış ve görsel tarafından bir şüphem yok ama oyun alacağı eleştirilerin ve puan kırmalarının çoğunu anlaşılan bu tarz içerik yönetiminden alacak gibi gözüküyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 15:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2017 06:23
Beyler heyecan yapmayın, betayı oynayanların yorumlarına göre ever karakterlerin silahşaeın fiyatı falan düşmüş ama kazanılan parayı da düşürmüşler, yani ea yine çakallık peşinde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
matrix
matrix 15.11.2017 02:34
Biyerde bu yeni sistemi savunasım geliyor. Tamam mobil oyun gibi bişeyi açmak için çok zaman istiyor ama böyle oluncada DLC zırvalığı olmuyor. Yani demo çıkartıp, DLC ile tamamlamaktansa, tam bir oyunda zaman isteyen şeyleri kolaylaştıran kısayol para tuzakları.. ne biliyim daha iyi geliyor. NFS payback yaptı, Shadow of War yaptı bilmediğim oynamadığım duyduğum oyunlarda da var. yeni sistem buysa, DLC ye yeğlerim. Tabi gönül isterki hiçbiri olmasın ama öyle bir dünyada yaşamıyoruz. Ama ben bu noktaya gelinmesinde oyunları eleştiren küt kafalarda sorumluluğu buluyorum. Eskiden adamlar, bir oyunu yaptıklarında, aynı mekanikleri zenginleştirip ek yan oyun çıkartırlardı yani bir oyun sistemi kurup 2 senede 2 oyun çıkartıp, ekmeğini yerdi. Aynı oyunu yapmışlar, bu oyun neden var... bla bla bla.. Adam oyun çıkartcaksa bu eleştirilerden kaçmaya çalışıyor, dünyasını büyütüyo yatırımını büyütüyo ondan sonra istiyor para daha fazla para.. Fena olmazmıydı her oyun Uncharted gibi 1 sene sonra Lost Legacy gibi aynı mekaniklerde farklı şeyler sunması. Ama olmaz işte farklı şeyler görecez ya. Adamlar bilmiyor mu farklı şeyler vermeyi bunlar zaman isteyen şeyler bir mekaniği birden fazla aynı oyunda görmekten zarar mı çıkar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2017 17:03
reddit protestosu işe yaradi şasırdım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2017 17:01
İyi olmuş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2017 15:12
He şöyle aferin iyi olmuş oyun çok güzel ama böyle basit hatalarla çöp edecekler diye korkuyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA Games eleştiriler sonrası geri vites yaptı
İlginizi Çekebilir