EA Games'in CEO'su kumar olarak görülen loot box'lara tepkili

Furkan Güler 9.05.2018 - 12:02
Firmanın tepkisi sert oldu.

2017 yılının yaz aylarından bu yana süre gelen loot box'ların kumar olarak görülmesi tartışması, geride bıraktığımız günlerde son buldu. Bazı Avrupa ülkelerinin loot box'ları kumar olarak görmesine karşın, büyük oyun geliştiricileri bu duruma tepki gösterdi. İlk tepki ise hepimizin yakından tanıdığı EA Games kanadından geldi. Düzenlediği finansal konferansta konuşan firmanın CEO'su Andew Wilson, FIFA'da bulunan Ultimate Team modunda oyunculara sunulan loot box'ların kumar olmadığını savundu.

EA Games, loot box'ların kumar olarak görülmesine tepkili

İleriye yönelik planlarını oyuncuları düşünerek yaptıklarını belirten Wilson, bu ticaret sisteminde herhangi illegal bir durumun söz konusu olmadığını belirtiyor. Sonucun şu anda hala ne olacağı belli değil. Fakat EA Games'in böylesine bir açıklama yapması, kendilerinin de durumu ciddiye aldığının bir göstergesi olabilir. Muhtemelen firmalar ilerleyen dönemlerde loox box'larda minimal değişikliklere gideceklerdir. Bilmeyenler için Blizzard, Overwatch'un Çin sunucularında loox box'larda hangi eşyanın hangi yüzde oranında elde edilebileceğine dair oyun içine özel bir eklenti koymuştu. Belki de bu tarz eklentiler, Avrupa ve Amerika'ya da gelebilir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 03:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Theseus
Theseus 4.08.2018 16:38
EA games önümüzdeki yıllarda çıkacak oyunlarda nano ödemeye geçeceklerini duyurdu!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2018 12:40
yüsüzlükleri diz boyu mileti kandırmaktan başka bişey yaptıkları yok. bakın fortnite lootbox denilen saçmalık yok ne alacagını biliyorsun ona göre ödeme yapıyorsun istemedigin şeyleri almıyorsun bunu sayesinde fortnite milyonlar kazanırken kimsede çıkıp laft atıgı yok bu sisteme geri dönülmelşi.....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2018 12:16
tabi tabi kumar olmaz olurmu aaaa,akıllanmadı bunlar star wars ile birlikte yedikleri tokattan
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA Games, kumar olarak görülen loot box'lara yanıt verdi
İlginizi Çekebilir