EA Games: PC bizim esas evimiz

Murat Halilbeyoğlu 10.03.2011 - 12:57
EA Games patronu için öncelik PC'deymiş
EA Games'in patronu Frank Gibeau PC'nin yakın oyunculuğun yakın geleceğindeki platform seçimi olabileceğini söyledi.

"PC satışları problem yaşıyormuş gibi görünebilir ancak PC downloadları muhteşem gidiyor. Marjlar daha iyi bir seviyede. Bizim bakış açımızdan PC oldukça sağlıklı bir platform. Dolayısıyla bizim en büyük platformumuz olması kaçınılmaz."

PC kullanıcı tabanının devasa olduğunu belirten Gibeau ücretsiz oyun modellerinin oyun dünyasında sıradaki büyük olay olduğunu düşündüğünü de belirtti.

EA Games: PC bizim esas evimiz
"Asya'daki insanların oynayış tarzlarına baktığınızda PC bizim için model niteliğinde. Bence bu ücretsiz oyun modeli batıya da çok büyük bir şekilde geliyor."

Konsollar hakkında sorulduğunda ise Gibeau yeni oyun neslinin biraz hedefinden uzakta olduğunu ve zaten hedefine ulaşmış olsa da oyun dünyasını çok değiştirmeyeceğini belirtti.

"Açıkça görülüyor ki bilgisayarlardaki beygir gücü ne kadar fazla olursa o kadar iyi ancak dürüst olmak gerekirse Xbox 360 ve PS3'ün daha çok beygir gücüne ihtiyacı var. Bence sıradaki yenilik input cihazlarında, ama daha da önemlisi online tecrübenin ne olacağı sorusu."

Hatırlarsanız kısa zaman önce EA için çalışan DICE firması da son oyunları Battlefield 3'ün esas platformunun PC olduğunu belirtmişti.

Yorumlar 72
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 11:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA Games: PC bizim esas evimiz
İlginizi Çekebilir