EA, İşçi çıkarmaya devam

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
EA, İşçi çıkarmaya devam


Şimdiye kadar dedikodu mesabesinde olan gerçeğe döndü: Electronic Arts planlananın fazlasında işçi çıkarıyor. Son çeyrek bilançosunun beyanından sonra tüm istihdamın %6’sının yeni bir işveren bulması açıklaması yapılmışken, yayımcı şimdi de 400 pozisyonun daha işinden olacağını duyurdu. Böylelikle çok kısa bir zaman zarfında toplam 1000 kişilik yer boşaltılmış oluyor.

İşçıkarımlarına ilaveten pazarın öncüsünün stüdyo bağı da çözülüyor. Bu durum Blueprint Label kapanıp EA da Casual Label’i Sims koluyla birleştiğinde sinyallerini vermişti (Bkz. MK ilgili haber). Toplamda dokuz şube ya ortadan kaldırılacak ya da başka biriyle birleşecek. Sadece EA Black Box stüdyosunun ismi somut olarak zikredildi. Bu stüdyo şimdiye dek Need fo Speed serisinden sorumluydu; burdaki tüm ekipler de şimdi başka bir EA stüdyosuna taşınacak.

EA toplamda alınan bu tedbirlerle yıllık 120 milyon Dolar büyüklüğünde tasarruf hedefliyor. Kısa vadeli olaraksa 55 ila 65 milyon Dolar tazminatlar ve yeniden yapılanma için harcanacak. Yayımcının verdiği bilgilere göre bundan etkilenecek kişilerin en azından bir kısmı hemen sokağa atılmayacak, geçiş süreci önümüzdeki üç aya yayılacak.

Jeff Brown ayrıca NFS’nin devam edeceğini teyit ederken ilerki oyunların birbirleriyle arasının daha da uzatılacağını söyledi. Serinin rafa kaldırılmayacağının kesinliği "bu, Porsche’nin 911 serisini iptal etmesi gibi bir şey olurdu" örneğiyle vurgulandı.

EA geçtiğimiz çeyrekte 310 milyon Dolar’ı bilançosunun eksi hanesine yazdı ve halihazırdaki çeyrek için hasılat tahminlerini Mirror’s Edge ve Need for Speed: Undercover satış beklentilerini gerçekleştiremeyince düşürmek zorunda kaldı.

KAYNAK
EA, İşçi çıkarmaya devam
4players.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 19:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA, İşçi çıkarmaya devam
İlginizi Çekebilir