EA, Mandalorian Oyununu İptal Etti ve Yüzlerce Çalışanı İşten Çıkardı

Murat Olcan 1.03.2024 - 01:02
Electronic Arts, Mandalorian temalı birinci şahıs nişancı oyununu iptal ederek ve çalışanlarının %5'ini işten çıkararak stratejik bir yeniden yapılanmaya gittiğini duyurdu.

Electronic Arts, şirketin stratejik odak noktasını lisanslı fikri mülkiyetlerden uzaklaştırma kararı aldığını duyurdu. Bu kapsamda, Respawn tarafından geliştirilen ve büyük bir merakla beklenen Mandalorian temalı birinci şahıs nişancı oyununun iptal edildiği açıklandı. Ayrıca, EA'nın mobil oyun portföyünden dört oyunun çıkarılacağı ve bir stüdyonun kapatılacağı belirtildi. Bu radikal değişiklikler, şirketin yaklaşık %5'ini oluşturan 670 çalışanının işten çıkarılmasıyla sonuçlanacak. EA, bu süreci önümüzdeki çeyreğin başlarında tamamlamayı hedefliyor.

EA'nın Stratejik Yeniden Yapılanması, Mandalorian Oyununu İptal Etmesiyle Sonuçlandı

EA'nın CEO'su, yapılacak işten çıkarmaların zor bir karar olduğunu belirterek, etkilenen her çalışan için yeni pozisyon arayışı içinde olacaklarını ifade etti. Şirket, mümkün olmadığı durumlarda ise çalışanlarına en yüksek saygı ve özenle yardımcı olmayı taahhüt etti. Bu yeniden yapılanma, EA'nın Mart 2023'te gerçekleştirdiği ve 200 QA çalışanının işine son verdiği %6'lık işgücü azaltımından sadece on bir ay sonra geldi. Aynı dönemde, tek oyunculu bir Apex Legends projesi de iptal edilmişti. EA, mobil oyunlarından dördünü sonlandırmanın ve çalışanlarını işten çıkartmanın yanı sıra, kârlı olmayacağını düşündüğü lisanslı fikri mülkiyet yaratmayı da durdurma kararı aldı.

EA'nın Stratejik Yeniden Yapılanması, Mandalorian Oyununu İptal Etmesiyle Sonuçlandı

EA, bu stratejik değişikliğin Motive ve Cliffhanger Games tarafından geliştirilmekte olan Marvel projeleri üzerinde bir etkisi olmayacağını açıkladı. Bu, şirketin Black Panther ve Iron Man oyunlarına devam edeceği anlamına geliyor. Ayrıca, EA'nın Seattle merkezli Ridgeline Games dahil olmak üzere, Respawn Entertainment ve Battlefield stüdyoları da bu yeniden yapılanmadan etkilendi.

Bu karar, EA'nın "mevcut oyunlarına destek sağlarken sahip olduğu markalara" dayalı projelere odaklanmaya karar verdiğini gösteriyor. İptal edilen Star Wars oyunu, oyuncuları Mandalorian ödül avcıları rolüne yerleştirerek, "doğrusal bir seviye deneyimi" sunmayı amaçlıyordu. Ancak, EA şimdi bu projeden vazgeçerek, oyuncuların daha çok Jedi ve şirketin geniş marka koleksiyonuna olan ilgisine odaklanmayı tercih ediyor.

EA'nın bu adımları, mobil oyunlara yönelik "güçlü büyüme fırsatları" olduğunu kabul etmesine rağmen, bazı projelerin sonlandırılmasını ve odaklarının yeniden belirlenmesini gerektirdi. Bu süreç, sektördeki genel bir işten çıkarma dalgasının parçası olarak görülüyor, pek çok geliştirme stüdyosu benzer zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 20:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2024 21:09
ea çöküyor
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2024 15:08
amin, inşallah, 2025 de 2K games yeni FİFA oyunu çıkaracak iyice batsınlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2024 06:46
İyi ki iptal etmiş. Umarım Rockstar Games alır yapar, tam onların tarzına uygun bir karakter. Umarım ubisoftun eline düşmez. Bunlar daha Mass Effect 4 yapamadı.
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2024 19:06
Şu an Ubisoft'un elinde zaten. Yeni bir Star Wars oyunu yolda Ubisoft'tan. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, Ubisoft da almasa Star Wars oyunu göremezdik doğru dürüst. Rockstar ilgilenmez bu tür işlerle.
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 1.03.2024 12:13
Mass Effect gelsin artık !
Mejnun
Mejnun 2.03.2024 06:27
Aynen, eski ekip ve yazarları ile
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2024 13:52
Yaptigin hatalar yuzunden bu haldesin ve hala hata yapiyorsun ea. Seni yoneten beyinlere selam olsun buradan
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2024 12:50
haydaaaaaa
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA, Mandalorian Oyununu İptal Etti
İlginizi Çekebilir