EA, yeni MOH ile en iyi FPS'ler kategorisine girmek istiyor

Erman Demirci 3.06.2010 - 12:31
EA, yeni MOH ile en iyi FPS'ler kategorisine girmek istiyor
EA Games'in tanınmış yüzlerinden olan Frank Gibeau "Medal of Honor" serisiyle eski başarılarını tekrar yakalamayı ve sözünü geçirenler listesinde tekrar ilk 10 içerisine sızmayı planladıklarını açıkladı. Gibeau serinin son parçası olan Airborne ile beklediklerini alamadıklarını itiraf etti ve EA'in FPS'de dünya çapında lider olmasını hedeflediklerini belirtti.

"MoH ile tekrar ilk 10'a gireceğiz. Airborne'un satışlarından tatmin olduğum söylenemez, bununla birlikte zaten Airborne bana deadline süresine bir ay kala geldi. Anlayacağınız ihale bize kalmıştı. Bu deneyimin ardından gelecek için planlarımızı gözden geçirdik ve EA'in hakettiği yeri yani diğer lider shooter oyunları yapımcılarıyla aynı kefeyi hedef olarak kesinleştirdik. Kadromuza ve kalitemize baktıktan sonra MoH serisini hayata döndürebilecek potansiyel üzerinde hemfikir olduk, fakat bu markayı farklı bir şekilde işleyecektik. Zira son 18 ayımızı bunun üzerinde çalışarak geçirdik ve meyvesini aldığımızı söyleyebilirim."

EA, yeni MOH ile en iyi FPS'ler kategorisine girmek istiyor


"Bu durumun yarattığı hava hepimize iyi geldi ve gelişmeleri gördükçe kendime güvenimiz eskisinden daha yüksek bir mevkiye geldi. Bu seriyi uzun süreli için düşünüyoruz, ne de olsa bu türde mihenk taşı olmuş bir seriden bahsediyoruz. Tabiki zor zamanlarımız oluyor ama buna değeceğine eminim. MoH eskisinden daha büyük, daha güzel bir şekilde karşınıza çıkacak."

"Her büyük seri bir süre sonra kendini tekrarlamaya başlar ve çok fazla üzerine negatif ilgi çeker. Yapımcılar da bir süre sonra fikir olarak tükenir ve motivasyonları azalır, bunun üzerine daha büyük riskler almaya başlarlar. Bana kalırsa MoH'un zamanında bu yarışı kaybetmesinin nedeni buydu. Aynı zamanda bir serinin sağlamlaşmasında en önemli faktörlerden biri online tarafının bulunmasıdır. Battlefield: Bad Company, MW2 ve Halo bu durum için örnek gösterilebilir."

İş sektöründe takımlar çalıştıkça ısınır ve elle tutulur şeyler yaptıkça birbirleriyle uyumları ve kaliteleri artar. Böylece büyük düşünceler ve büyük projeler peydahlanır. EA Games'in de bu oyunu yapan grubu hakkında böyle düşündüğü belli ki onlara olan tam desteklerini her fırsatta dile getiriyorlar. Umarım yeni MoH bu kadar söze değer, bekliyoruz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA, yeni MOH ile en iyi FPS'ler kategorisine girmek istiyor
İlginizi Çekebilir