eFootball 2022 v1.0.0 güncellemesi yayınlandı

Ersin Kılıç 14.04.2022 - 15:24
eFootball v1.0.0 güncellemesi ile yeni lisanslar ve yeni özelliklerin yanı sıra yepyeni oyun modu "Dream Team" (Rüya Takım) oyuna ekleniyor.

Uzun süredir beklenen ve birkaç erteleme yaşayan eFootball 2022 v1.0.0 güncellemesi nihayet yayınlandı. eFootball 2022 bildiğiniz gibi çıkışı ile birlikte büyük eleştiriler almış ve geçtiğimiz günlerde Konami firması da bu konuda çok aceleci davrandıklarını belirterek pişmanlığını belirtmişti. Yeni güncelleme ile büyük değişimlerin beklendiği oyun için resmi bir açıklama da yapıldı. Oyuna yeni özelikler ve yepyeni bir oyun modu ekleyen eFootball 2022 v1.0.0 güncellemesi için yapılan resmi açıklama şu şekilde;

eFootball 2022 v1.0.0 güncellemesi yayınlandı

Konami firması uzun zamandır beklenen eFootball 2022 V1.0.0'ın, PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Windows ve Steam® üzerinde çıktığını duyurdu. 

Oynaması ücretsiz eFootball™ 2022, oyuncular arasındaki top hakimiyeti mücadelesini ve futbol dünyasında sıklıkla görülen benzersiz takım taktiklerini gerçekçi bir şekilde yansıtmak için tasarlandı. Oyuna, sahadaki farklı pozisyonlarda oyunculara daha fazla seçenek sunan ve gerçek dünyadaki futbol mantığına dayalı taktiksel mücadeleler deneyimleme fırsatı veren yepyeni kontroller eklendi.

Ayrıca yeni bir öğe: Season (Sezon) da oyundaki yerini aldı. Her Sezon, futbol dünyasında halihazırda gerçekleşen güncel konuları yansıtacak ve bu bağlamda çeşitli etkinliklere sahne olacak. 1. Sezonun teması “Yeni Oynanış Yaklaşımı, Takım Oluşturma ve Lisanslar” olarak belirlendi. Oyuncular dünya futbolunda sıklıkla görülen ve eFootball™ 2022'ye mükemmel bir şekilde yansıtılan hücum ve savunma mekanizmalarını deneyimleyecekler!

Ayrıca daha önce “Creative Team” (Yaratıcı Takım) olarak tanıtılan oyun modunun ismi “Dream Team” (Rüya Takım) olarak değişti ve bu sürümle birlikte oyuna eklendi. Bu mod, oyunculara kendi takımlarını kurma, dünyanın dört bir yanındaki diğer oyuncuların "Rüya Takımlarına" karşı oynayabilme fırsatı veriyor.

İlk bir hafta sürecek "Başlangıç Dönemi"nden sonra, 21 Nisan'dan itibaren 1. Sezon temasına uygun çeşitli oyun içi etkinlikler düzenlenecek. Son olarak oyuna Japonya ve Kuzey Amerika ligleri Meiji Yasuda J1 League, Meiji Yasuda J2 League, MLS Players Association ve USL Championship'ten yeni lisanslar eklenecek.

eFootball 2022 v1.0.0 güncellemesi yayınlandı

Yepyeni Oynanış

Oyuncu ve Top Hareketleri

Futbolun belkemiği olan oyuncu ve top hareketleri, bu sürümde sıfırdan yeniden inşa edildi. Japonya'daki araştırma enstitülerinin yardımıyla top eğrileri iyileştirildi. Topun sahadaki hareketleri özenle analiz edildi ve bunları etkileyen faktörler belirlendi. Bu araştırmanın sonuçlarına dayanarak, bu sürümde topun hareket eğrileri daha gerçekçi olarak yeniden kodlandı Falsolu şutlardan ve ortalardan, dönen toplara ve bloke edilen şutlardaki top sekmelerine kadar, kullanıcılar artık birçok farklı senaryoda gerçekçi top hareketleri deneyimleyebilecekler. Dönme, sıçrama ve sürtünmeyi hesaba katan doğal oyuncu ve top hareketleri gibi oyuna eklenen unsurlar, modern futbolda sıklıkla yaşanan "gerginlik anlarını" yaratmaya yardımcı oluyor. Rakiplerin yanından dripling yapmak veya pas oyunlarıyla son savunma hattını aşmak futbolseverlerin arzu ettiği coşkuyu oyuna yansatan unsurlardan bazıları.

Taktiksel Takım Mücadeleleri

Bireysel oyuncu tepkilerine ek olarak, günümüz futbolunda yaygın olan takım oyunuyla rakiplerle taktik mücadelesine girmek de artık mümkün. Bu unsurların temelleri yeniden yapılandırıldı, böylece futboldaki "tanıdık" senaryolar artık oyunda da yaşanabilecek. Tüm bu değişiklikler, oyunun herhangi bir anında, tıpkı gerçek hayattaki futbolda da olduğu gibi, verilen kararların, kazanma ve kaybetme arasındaki belirleyici faktör olabileceği bir futbol oyunu yaratmayı mümkün kıldı.

“Stunning Kick" (Dudak Uçuklatan Vuruş)

Bu sürümde dâhil edilen en çığır açıcı mekanizmalardan birisine merhaba deyin. Alçaktan paslar, yüksekten paslar ve ortalar dâhil her türlü pası artık "Dudak Uçuklatan Vuruşları" kullanarak keskin bir şekilde gerçekleştirmek mümkün. Bunlar sadece "hızlı paslar" değiller. Aksine, birçok maçta galibiyet ile yenilgi arasındaki farkı belirleyecek olan çok önemli silahlar.

Dudak Uçuklatan Pas Çeşitleri

  • Dudak Uçuklatan Alçaktan Pas: Topun gönderildiği takım arkadaşının ayaklarına atılan süratli bir pas. Daha uzun mesafeye atılan paslarda top, genellikle havada süzülür.
  • Dudak Uçuklatan Yüksekten Pas: Normal yüksekten pasa göre daha alçaktan giden daha süratli bir pas.
  • Dudak Uçuklatan Ara Pası: Normal Ara Pasının daha hızlı bir versiyonu, genellikle topu alan oyuncunun ayaklarının daha yakınında biter.
  • Dudak Uçuklatan Yüksek Ara Pası: Normal Yüksek Ara Pasından daha süratlidir ve hafif daha alçak bir eğime sahiptir. Ek olarak top, normale göre topu alan oyuncunun ayaklarının daha yakınında biter.
  • Dudak Uçuklatan Orta: Biraz daha alçaktan atılan daha hızlı bir orta. Ayrıca daha güçlü bir falsoya sahiptir.
  • Dudak Uçuklatan Alçaktan Orta: Normal Alçaktan Ortaya göre daha hızlı ve serttir. Ayrıca top genellikle topu alan oyuncunun hemen önünde seker.

Dudak Uçuklatan Şutlar

  • Normal şutlardan daha hızlı ve daha hassastırlar
  • Bu güncelleme ile oyuncular artık Dudak Uçuklatan Şutları becerileri doğrultusunda farklı şut türlerinde kullanabilirler.
  • Tüm Dudak Uçuklatan Şutlar oyuncunun atışa hazırlanmasıyla doğru orantılı olarak bir risk/ödül unsuru barındırır; bu nedenle de hem şut için alan yaratmak hem de en uygun takım arkadaşını bulmak için stratejik düşünmeyi gerektirir 

eFootball 2022 v1.0.0 güncellemesi yayınlandı

Pas Ver ve Koş (Cross Over)

Yeni "Pas Ver ve Koş (Cross Over)", futbolda sıklıkla görülen "diyagonal hareketler" yoluyla kombinasyonları mümkün kılar. Sahanın ortasında ve kanatlarda yeni hücum modelleri geliştirilmiştir.

Savunma Taktikleri ve Komut Ayarlarında Değişiklikler

Bu güncellemede, defansı daha sezgisel kılmak için varsayılan düğme ayarları değiştirildi ve oyuncu hareketleri, savunma oyunlarını daha tatmin edici hale getirmek için geliştirildi. Ayrıca oyuna takım savunma unsurları da eklendi.

Baskı

  • Bu, kullanıcıların proaktif olarak topu geri kazanmalarını sağlayan bir komuttur.
  • Oyuncular topa doğru hareket edebilir ve topa ulaştıkları anda ona ayakta müdahale edip çalmaya çalışabilirler

Yakın Takip

  • Zorlu top sürücülere karşı oyuncular bu defans özelliğinden faydalanıp proaktif olarak topu geri kazanmaya çalışmak yerine rakibi dikkatli bir şekilde takip edebilir ve kontrol altına alabilir
  • Oyuncu, vücudunu defans oyuncusuna dönük tutarken rakibi yana doğru sürerek, zaman kazanabilir ve topa sahip olmak için uygun bir anı bekleyebilir.


Pres İste

  • Bu güncellemeyle gelen “Pres İste", tüm ekibin topa sahip olmak için birlikte çalışacağı bir komuttur.
  • Birkaç oyuncunun topun peşine düşmesine ek olarak diğer takım arkadaşları da pas koridorlarını engelleyerek ve defans hattını ileri çıkararak topun geri kazanılması için birlikte çalışır 

Yeni Takım Oluşturma “Dream Team” (Rüya Takım)

eFootball 2022 v1.0.0 güncellemesi yayınlandı

Karşınızda "Dream Team"

Rüya Takım, kullanıcıların mevcut “Sezon”daki oyuncu ve menajerlerle oyun içi öğelerden (örneğin, maçlardan kazanacakları GP’lerle) yararlanarak sözleşme imzalamasını, bunlarla kendi orijinal takımlarını oluşturmalarını ve dünyanın her yerinden kullanıcılarla rekabet edebilmelerini sağlayan bir oyun modudur.

  • "Rüya Takımı"nda kullanıcılar, oynayış taktiklerine uygun oyuncuları ve menajerleri seçip onlarla sözleşme imzalarlar
  • Oyuncuları kendi oyun tarzlarına uyacak şekilde eğitip seviye atlatarak geliştirir ve güçlendirirler
  • Oyuncularla sözleşme imzalayıp geliştirerek, kendilerine en uygun Takım Oyunu Tarzını bulabilir, "Rüya Takımı"larını dilediklerince organize edebilirler
  • Değerli ödüller kazanmak için özel etkinliklerde* sanal zekaya karşı oynayabilir, dünyanın dört bir yanından diğer kullanıcıların "Rüya Takımlarına" karşı yarışabilirler 


Sezonluk Eğlence

Sınırlı süreli "Sezon"ların belirli temaları olacak ve oyuncular Rüya Takımlarını kullanarak sezon etkinliklerinde yer alabilecek.

  • Her Sezonun teması, futbol dünyasındaki gerçek ve güncel konulara dayanacak ve beraberinde katılabileceğiniz çok çeşitli etkinlikler getirecek.
  • Oyuncular diğer kullanıcılara karşı Challenge Events’e (Meydan Okuma Etkinlikleri) katılabilir ya da yapay zekaya karşı mücadele edebilecekleri Tour Events’lerde (Tur Etkinlikleri) yer alabilirler
  • Sezonun temasına uygun oyuncularla sözleşme imzalamak ve bir takım oluşturmak, kullanıcılara bu etkinliklerde avantaj sağlayabilir

eFootball™ Ligi

Bu, kullanıcıların zirveye çıkmak için PvP maçlar yaptıkları küme tabanlı bir ligdir. Kullanıcılar, favori oyuncular ve menajerlerle anlaşarak kendi Rüya Takımlarını geliştirebilir ve dünyanın dört bir yanından diğer kullanıcılara karşı oynamak için ligdeki yerlerini alabilirler.

  • Her "Aşama" 28 gün sürecek ve bu süre boyunca kullanıcılar mümkün olan en yüksek Klasmana yükselmek amacıyla tekrar tekrar maç yapacaklar
  • Kullanıcılar 10 maç içinde 'Terfi' (Promotion) eşiğine ulaşırsa, terfi alıp üst kümeye geçecekler; Öte yandan, kullanıcılar yeterli eşiğe ulaşamazsa küme düşecekler
  • Kullanıcılar en üst Klasmana (1. Klasman) ulaştıklarında sıralamalarda yükselmek için mücadee edecekler: Karşılaşmalar artık küme atlamak için değil sıralamalarda en yüksek konuma ulaşmak için yapılacak
  • Bir Aşamanın sonunda ödüller, ulaşılan en yüksek Klasmana göre verilecek. Akabinde sıralamalar sıfırlanacak ve yeni bir Aşama başlayacak 

Oyuncuları ve Kart Türlerini Toplayın

Dream Team'in temel özelliklerinden biri, kullanıcıların belirli oyuncu ve menajerlerin hizmetlerini alabilmesidir. Kullanıcılar, maçlar boyunca elde ettikleri GP'yi kullanarak kendi seçtikleri Standart oyuncular ve menajerlerle sözleşme imzalayabilirler. Farklı Oyuncu Türleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Legendary – belirli bir sezondaki muhteşem oyunlarıyla göz dolduran oyuncular (Bu aynı zamanda mükemmel bir kariyere sahip emekli oyuncuları da içerir)
  • Trending –Bu sezon belirli maçlarda veya haftalarda sergiledikleri performansla göz dolduran oyuncular 
  • Featured: Mevcut sezondaki performanslarına göre özel olarak seçilmiş oyuncular
  • Standard: Mevcut sezondaki performansları temel alınan oyuncular 
  • Standard (Foil): Kullanıcılar normalden daha yüksek Takım Oyunu Yeterliliğine sahip Standard bir oyuncuyla sözleşme imzalama şansını yakalayabilir

 
Yeni Lisanslar

Oyuna hem Japonya'dan hem de Kuzey Amerika'dan yeni lisanslar ekleniyor:

  • Meiji Yasuda J1 League
  • Meiji Yasuda J2 League
  • MLS Players Association *"MLSPA" oyuncuları oyun içi "Amerikan Ligi"nde görünecek.
  • USL Championship

Yeni lisansların kullanıldığı oyun içi etkinlikler de Sezon boyunca gerçekleşecek.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2022 20:01
21'e devam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 22:31
Fifa varken bu futbol oyunu sayılmaz! Haxball oynayın veya kafa topu oynayın ama pes oynamayın
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2022 09:58
Sen bir pes 13 ile karşılaştır bakalım hangisi oyun sayılmıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 15:46
Elinde mis gibi futbol oyunu var ama sen fifa olmaya çalış içine mıç.
Bugün bakıyorum fifa 22 bundan daha güzel.
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 22:32
Fifa pesten her zaman daha güzeldi! Fifa gercekçi pes 2017 den sonra tırtlaştı!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 17:34
Ulan halen ligler yok online vardı şimdi oda yok ee nasıl edecez ah pes ah biraz düzelmiş ama lig yok 6 takımdan başka bisey yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 15:41
iyide offline yok ligler yok gıdım gıdım güncelleme mi olur ne anladık bu işten 23 'ün teaser'ı çıkacak nerdeyse yemişim online
Kalan Karakter: 300 Gönder
eFootball 2022 v1.0.0 güncellemesi yayınlandı
İlginizi Çekebilir