Efsane Duke Nukem Geri Döndü!

Merlinin Kazanı 10.06.2011 - 21:02
Olmaz denilen oldu, Duke Nukem Forever satışa çıktı!

Duke'ten asla umudunuzu kesmeyin. Asla!

Duke Nukem Forever® zamanı geldi! Oyun, Microsoft Xbox 360® video oyun ve eğlence sistemi, PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemi ve Windows PC için Avrupa’da satışa çıktı. Duke hayranları 15 yılı aşkın süredir neredeyse efsane mertebesine erişen Duke Nukem Forever’ı bekliyordu;  bugün, yani 10 Haziran 2011 görkemli Kral’ın uzaylı  tekmelemek ve sakız çiğnemek için geri döndüğü gün olarak tarih sayfalarındaki yerini alıyor.

Bundan böyle 10 Haziran günü tüm Avrupa’da şenliklerle kutlanacak, çünkü bugün efsanevi Duke Nukem Forever’ın hayal olmaktan çıkıp, dünyayı değiştirecek bir gerçekliğe dönüştüğü gün olduğunu belirten 2K başkanı Christoph Hartmann, “15 yıldan beri oyunun hayranları şu iki kelimeyi yan yana duymak için yanıp tutuşuyorlardı, Satışa Çıktı. Bugün “DNF” kısaltması aynı zamanda “Day to Never Forget” (Unutulmayacak Gün) anlamını da kazandı. Bekleyişin sona erdiğini ve Duke Nukem Forever’ın gerçekten Satışa Çıktığını duyurmaktan büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.

Yapımı 15 yıldan fazla zaman alan Duke Nukem Forever oyun dünyasının en çok tartışılan ve en merakla beklenen isimlerinden biri haline geldi. Oyun 1997 Nisan ayında duyurulduğunda büyük heyecan yaratmış, sonraki yıllarda ise çıkışı hakkındaki tüm umutlar ortadan kaybolmuş, oyunun hayal olduğu düşünülmüştü. Oyun nihayet 10 Haziran 2011’de Avrupa’da satışa sunulmasıyla birlikte video oyunları tahtındaki hak ettiği yere kavuştu.

Başlangıçta efsanevi George Broussard ve 3DRealms’teki yetenekli ve tutkulu tasarımcılar, çizerler ve programcılar kendilerini tamamen Duke Nukem Forever’a adamışlardı. Tam tüm umutlar yitirilirken, Triptych Studios ismiyle bilinen küçük bir geliştirici ekibi Duke Nukem Forever’ı ölümden kurtardı ve krala yeniden can verdi. Triptych’in kahramanca çabaları, Gearbox Software, Piranha Games ve bazı diğer isimlerin katkılarıyla birlikte George’un hayalini bir AAA oyunu şeklinde gerçeğe dönüştürdü.

Duke Nukem Forever Hollywood’un bomba yaz filmlerine denk, yüksek oktanlı bir video oyunudur. Başrolünde efsanevi, kadınlara düşkün, uzaylı katili Duke’un bulunduğu Duke Nukem Forever oyunculara patlayan kafalar, kırılan kemikler, acımasız espri anlayışı, ilgi görmek için yanıp tutuşan kadınlar ve gülmekten öldürecek tek cümlelik esprileriyle dolu müthiş anlar yaşatacak.

Duke Nukem Forever hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.dukenukemforever.com adresini ziyaret edin.

- Basın Bülteni

Yorumlar 56
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 05:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Efsane Duke Nukem Geri Döndü!
İlginizi Çekebilir