1/2

Efsanelerle Bir Gezinti #1

Barlas Ömür 18.05.2013 - 11:37
Haftalık League of Legends köşemiz başlıyor!
Merhabalar Sihirdarlar! Haftalık League of Legends köşesine hoşgeldiniz! Bu yazıda her hafta League of Legends ismindeki Online Multiplayer oyun ile ilgili bilgiler, taktikler ve hangi şampiyon ile nasıl oynanmalı şeklindeki soruları cevaplayacak, siz oyuna henüz başlamış olan sihirdar arkadaşlarımıza bu şekilde yol göstereceğiz. Fakat öncelikle kendimden bahsedeceğim.

Ben Barlas ÖMÜR Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim ve League of Legends benim vazgeçemeyeceğim bir tutkum. Türkiye ve AB Batı sunucusunda hesaplarım mevcut ve sihirdar isimlerim sırasıyla “Takt Xenisse” ile “Xenissé”. League of Legends’ı 3 seneye yakın bir zamandır oynamaktayım ve her gün kendimi daha da geliştirmekteyim. Şuan Türkiye Sunucusundaki bireysel derecem Altın II seviyesinde, AB Batı sunucusunda ise Altın IV seviyesindeyim. Favori koridorum orta koridor olmakla beraber birçok takımda oynadığımdan ötürü diğer koridorlarda da eşit seviyede oynayabilmekteyim. Favori şampiyonlarım sırasıyla Katarina, Anivia ve Nidalee. Benden şimdilik bu kadar!

Efsanelerle Bir Gezinti #1
Oyun ile ilgili taktiklere başlamadan önce League of Legends’ın ne olduğu ile ilgili kısa bilgiler vermenin faydası olacaktır. League of Legends, daha önce de belirttiğim gibi, Online Multiplayer tipinde bir oyun ve şuan Dünya üzerinde yaklaşık 5 milyon sihirdar mevcut. Oyunu piyasaya süren firma Riot Games, daha önceden Blizzard şirketinin WarcraftIII oyununa eklenen bir harita olan DotA’nın(Defense of the Ancients) yaratıcılarından meydana gelmektedir. Şirket, oyunu çıkartmalarından kısa bir süre sonra büyümüş ve Amerikadan başladıkları bu maceralarına Avrupa ve Asya’da devam etmişlerdir. Daha sonrasında ise Türkiye sunucusunun açılmasıyla birlikte Türk sihirdarlar da kendilerine ait özel bir sunucuda bu muhteşem oyunun keyfini çıkartabilmişlerdir.

Buraya kadar oyunun geçmişi ile ilgili bilgiler verdik, şimdi ise oyunun içeriği ile ilgili bilgiler vereceğiz. Oyun PVP.NET ismindeki bir platform üzerinden başlatılıyor ve bu platforma size tahsis edilen Kullanıcı Adı ve Parola ile ulaşabiliyorsunuz. Girişinizi yaptıktan sonra ise bu platform sizi diğer oyuncularla eşleştirerek oyunlara katılmanızı sağlıyor. Öncelikle PVP.NET’te kendi sihirdar bilgilerinizi görebilir, en çok oynadığınız şampiyondan tutun dereceli oyunlardaki skorlarınıza kadar her bilginizi bulabilirsiniz. Sadece kendi bilgilerinizle de sınırlı kalmayarak herhangi bir sihirdarın da bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Efsanelerle Bir Gezinti #1
PVP.NET içerisindeki sosyal düzenekle ise arkadaşlarınızı ekleyebilir, onlarla sohbet edebilir ve onları oyunlara davet edebilirsiniz. Bunun haricinde mağazaya girip oradan kazandığınız IP’ler veya satın aldığınız RP’ler ile şampiyon, rün veya kostümler satın alıp sihirdarınızı istediğiniz şekilde donatabilirsiniz. Ardından ise oyuna başlama faslı gerçekleşir.