1/2

Efsanelerle Bir Gezinti #2

Barlas Ömür 25.05.2013 - 16:01
Sihirdar Vadisi'ni tanıyalım!
Merhabalar Sihirdarlar! Bir League of Legends gezintisine daha hoşgeldiniz! Bu haftaki yazımızda ben Barlas “Xenisse” Ömür sizlere 5’e karşı 5 haritasının özelliklerini ve başlangıç taktiklerini anlatacağım.

Bildiğiniz üzere harita iki adet üssün karşılıklı konuşlanmasından ve bu iki üssü birbirine bağlayan 3 adet koridordan oluşmakta. Her koridorda 3er adet savunma amaçlı kule bulunmakta ve üslerin merkezi olan “Nexus” ta ise ikişer adet kule bulunmaktadır iki tarafta da. Bu tarafların haritanın sol alt köşesinde bulunanı Mavi takım, sağ üst köşesinde bulunanı ise Mor takım üssü olarak geçmektedir. Takımlar 5’er sihirdardan oluşmakta ve oyunun amacı karşı takımın Nexus’unu patlatmaktır. Her iki takımın da oyun boyunca koridorlara kontrolleri dışında gönderilen “minyon” isimli askerleri bulunmaktadır. Bu askerler 4 tiptedir. Ilk tip dayanıklı ve yakın dövüşçü minyonlardan oluşmakta. Bu minyonlar defansif olarak iyi fakat hasar anlamında biraz düşük kalmaktadırlar, bir nevi minyonların tankları diyebiliriz bu arkadaşlara. Ardından da büyücü minyonlarımız var.

Efsanelerle Bir Gezinti #2
Bu minyonlar ise uzak mesafe, yakın dövüş minyonlarına göre daha az defansif ve daha fazla hasar veren tiplerdir. Diğer bir tip minyonumuz ise katapult denilen minyonlardır. Bu minyonlar 35.  dakikaya kadar 3 minyon dalgasında bir, o dakikadan sonra da 2 minyon dalgasında bir çıkmaktadır. Diğer iki tip minyonlara göre bu minyonlar daha dayanıklı ve daha fazla hasar vermektedir.

Son tip minyonlarımız ise karşı takımın inhibitörünü yıktığımızda çıkan süper minyonlardır. Bu minyonlar oyundaki en güçlü minyonlar olup öldürmesi güç ve verdiği hasar da yüksektir. Oyundaki minyon katletme sayınız kazandığınız para ile doğru orantılı olduğundandır ki minyon öldürmek gerçekten koridorda önemli bir niteliğe sahiptir.

Efsanelerle Bir Gezinti #2
Minyonları verdikleri para ödülleri sırasıyla 23, 17, 27 ve 23 şeklindedir. Bu değerler oyun ilerledikçe artmaktadır. Farmlamak dediğimiz minyon ve canavar katletmek oyun içerisindeki en önemli şeylerden biridir zira oyunda ne kadar altın kasarsanız o kadar iyi eşyalar çıkarak koridorunuzu daha rahat kontrol altına alabilirsiniz.

Minyonlardan sonra ise canavarlar var. Canavarlar, haritada orman olarak nitelendirilen koridor aralarındaki ormanlık alanda belirli kamplarda belirli sürelerde çıkan yaratıklardır. Bunlar aynı minyonlar gibi altın ödülü vermektedirler ve güzel taktiksel avantajlar sağlamaktadırlar oyunculara. 7 tip canavar mevcuttur oyunda