1/2

Efsanelerle Bir Gezinti #4

Barlas Ömür 15.06.2013 - 12:00
Eşya işi ciddi iştir!
Merhabalar sihirdarlar! Geçen hafta koridorlara göre şampiyon tiplerini incelemiştik, bu hafta ise mağazadaki eşyalara genel bir göz gezdireceğiz. Unutmayın ki altınınız olması sizi güçlü kılmaz, o altını efektif şekilde kullanabilmek önemlidir!

Oyun içerisindeki mağazaya P tuşuyla veya üssünüzdeki cübbeli sırtında eşyalar olan abimize tıklayarak ulaşabilirsiniz. Mağazaya tıkladığınızda karşınıza bir menü çıkacaktır. Bu menüde eşyalar verdikleri özellikler göre sınıflandırılmış, fiyatları ve tamamlanması için satın alınması gereken ara parçalar şematik olarak gösterilmiştir. Fakat bundan önce oynadığınız şampiyona göre değişebilen bir tavsiye edilen sekmesi vardır ki eğer şampiyonunuzu tam olarak tanımıyorsanız bu sekmedeki adımları takip etmeniz önerilir. Şimdi ise eşyaların sınıflandırmalarına bakacağız.

Mağazamızdaki ilk sekme tüm eşyalar sekmesidir. Bu sekmede oyun içerisinde kullanılabilecek tüm eşyalar dizilmiştir. Tüm eşyaların bir arada gösterilmesi sebebiyle bu sekme oyun içerisinde çok kullanışlı bir araç değildir. Ardından gelen sekme ise tek kullanımlık eşyalardır. Burada ise tek kullanımlık olan eşyalar; can iksiri, mana iksiri gibi şeyler mevcuttur. Ardından ise gelen ilk ana sekmemiz savunma sekmesidir. Burada can, zırh, büyü direnci, can yenilenmesi ve sıvışma alt sekmelerini görürüz.

Efsanelerle Bir Gezinti #4
Can sekmesindeki eşyalar şampiyonunuz maksimum canının artmasını sağlayan özellikler veren eşyalardan oluşmaktadır. Tank olan şampiyonlar için vazgeçilmez bir sekmedir bu zira genel olarak tanklar yüksek can değerine sahip ve yüksek dayanıklılığa sahip şampiyonlardır. Ardından gelen sekme ise zırh sekmesi, yani saldırı gücü hasarını azaltmaya yarayan zırh savunmasını sağlayan eşyalardır.

Sonrasında ise büyü hasarını azaltmaya yönelik savunma sağlayan eşyaların bulunduğu büyü direnci sekmesi mevcuttur. Genel olarak orta koridordaki oyuncuların tercih ettiği bu sekme, koridordaki savunmanızı artıracak eşyalar içermektedir. Can yenilenmesi ise azalan canınızın belirli bir süre ile dolması evresini hızlandıran, can değerinizi daha hızlı bir şekilde yükseltmenize yardımcı olan eşyalar içermektedir.

Efsanelerle Bir Gezinti #4
Sıvışma ise alan kontrolü dediğimiz sersemletme, yavaşlatma, zıplatma gibi hareket kabiliyetinizi sınırlayan büyülerin üzerinizdeki etki süresini azaltmaya yönelik eşyalar sağlamaktadır. Dikkat edilmesi gerekilen nokta ise sıvışma özelliği birbirleri üzerine eklenemeyen değerlerdir. Yani iki tane sıvışma eşyanız varsa bunlardan sadece en yüksek olan değer alınacaktır.