Efsanevi Bestekar John Williams emekli oluyor

Murathan Özlü 25.06.2022 - 18:11
Bestekar John Williams, yakın zamanda verdiği bir röportajda Indıana Jones 5 filminin son işi olabileceğini ima etti

Bestekar  John Williams kariyerini yakın zamanda sonlandırabileceğinin sinyalini verdi. Star Wars'dan Harry Potter'a kadar sayısız filmin müziklerini besteleyen Williams, Associated Press gazetesine verdiği röportajda  şu an Indiana Jones 5 filminin müzikleri üzerinde çalıştığını ve kendisinden biraz daha genç olan Harrison Ford'un (79) kariyerinin son filmi olacağını belirtmiş. Ardından "Eğer Harrison buna karar verdiyse belki benim de bırakma vaktim gelmiştir" diye eklemiş.

Efsanevi Bestekar John Williams Indiana Jones 5 ile kariyerine nokta koyacak

Williams, tek bir Star Wars filminin müzikleriin bestelemenin 6 ay civarı sürdüğünü ve bu sürenin, "kendi yaşındaki biri için çok büyük bir uğraş haline geldiğini" belirtmiş. Williams, röportaj sırasında müziğin insan hayatındaki önemine dair kendi fikirlerini de aktarmış.

Efsanevi Bestekar John Williams emekli oluyor
"Müzik insanı şiirsel düşünmeye itebilir" ifadelerini kullanan Williams sözlerine " Ben her zaman, müziğin insan hayatındaki yerinin dilden bile eski olduğunu söylemişimdir. Tahminen konuşmaya başlamadan önce ilkel müzik aletleri kullanıyorduk. Bu yüzden müzik insan hayatının vazgeçilmez bir parçası" şeklinde devam etmiş. Williams, Steven Spielberg ile olan kadim dostluğuna da değinerek "ister sinema sektöründe ister beraber vakit geçirmek olsun bence bağımız asla kopmayacak" ifadelerini kullanmış. 

Jonh Williams, Oscar tarihinde bu ödüllere en fazla aday gösterilen kişi, 59 kez aday gösterilen Williams, bu adaylıkların 22'sini kazanmayı başarmış.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 16:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Efsanevi Bestekar John Williams emekli oluyor
İlginizi Çekebilir