1/4

Ejderdoğan - Bölüm 10

Emin Çıtak 12.05.2012 - 14:30
Üç kelime, tek çığırış
Lydia, Hrothgar merdivenlerine oturmuş Aodray'ın eğitimini izliyordu. Aslında salonun ortasında dönen konuşmayı dinlemiyordu. Sadece izliyordu, kafası başka yerdeydi. Gri Sakallar'ın ona verdiği, sarı seyahat cübbesinin sağ yanına dokundu. Bunu yapmasıyla yüzünü acıyla buruşturması bir olmuştu. Cüppenin kenarını sıyırınca sağ tarafını boydan boya saran sargıların hafiften kan sızdırmaya başladığını fark etti.
 
Başarısız olmuştu. Ettiği yemini yerine getirememişti. Hafızası kayıp, aklı bir karış havada olan birine göz kulak olamamıştı. Emirler açık olmasına rağmen  Lydia ne yapmıştı; İlk fırsatta bir Trol'ün kendisini havaya fırlatmasına izin vermişti. Sağ koluyla dikkatli bir biçimde cüppesini örttü ve karamsarlık denizinde yüzmeye devam etti.

Bu yaşananlar hiç birinin hoşuna gitmeyecekti.

Görkemli kalenin tepesinden içeriye sızan gün ışığı taş zemini yıkıyordu. Bir gün öncesine göre daha umutlu ve daha inançlı olan Aodray, etrafını çevreleyen dört keşişin öğreteceklerini yalayıp yutmaya hazırdı. Aslında düne göre hiç bir şey değişmemişti. Tehlikenin boyutu hala korkunç bir kademedeydi, Aodray hala insanları koruyamayacak kadar zayıftı. Fakat, artık bunu değiştirebileceğini de biliyordu. Damarlarında akan sihirli kan sayesinde güçlü olabilirdi. Skyrim'i istila etmeye hazırlanan -belki de çoktan etmeye başlamışlardı- ejderhaları yenebilirdi. Gücün anahtarı, şu anda onu eğitecek dört ihtiyar keşişte gizliydi.

Ejderdoğan - Bölüm 10
"Ejderha ilmini öğrenmeye başlamadan önce, sana bazı açıklamalar yapmam gerekli Dovahkiin." diye konuşmaya başladı Arngeir. Diğer üç keşiş ellerini kavuşturup, boyunlarını eğmişlerdi. Aodray, onların göz temasından neden kaçındıklarını merak etti.
 
"Bildiğimiz üzere sen zaten bir Çığırış'ı kullanma becerisine sahipsin. Bu önemli bir adım. Bu çığırışı kullanabildiğini varsayıyoruz."
"Evet, kullanabiliyorum Usta Arngeir." diye cevapladı Aodray. Gözü bir an merdivenlerde oturmakta olan Lydia'ya takılmıştı. Kesinlikle biliyordu.
"Bu Çığırış'ı kullandığın zaman ejderhaların lisanında konuşursun. Ejderha kanın sayesinde Gücün Dünya'sını keşfe çıkabilirsin."
"Gücün Dünyası?" diye sordu Aodray merakla.
"Ejderhalardan çalınan sözlerin tümüdür Gücün Dünyası. Fakat, bu güne kadar hiç kimse Gücün Dünyası'nı tamamlayamadı."
"Ne yani, siz bütün Çığırış'ları bilmiyor musunuz?"
"Maalesef Dovahkiin." dedi Arngeir anlayışla başını sallayarak. "Herkesin bir limiti vardır. Kullandığımız gücün ise bir sınırı yok. Bu güç bir insanı delirtebilir."
"Ya Gücün Dünyası'nı tamamlayabilirsem?"
"Dovahkiin hırslar bir işe yaramaz, düşünce yapın bu şekilde olmamalı." dedi Arngeir. Bu sırada diğer keşişler de başlarını kaldırmışlardı. "Gücün Dünyası'nı tamamlaman gereken bir görev gibi değil, bir yolculuk gibi düşünmelisin."