1/5

Ejderdoğan - Bölüm 14

Emin Çıtak 31.03.2012 - 14:55
Diriliş
Daha önce bu hana gelmişti. Riverwood’da geçirdiği kısa zaman diliminde Ralof ile beraber gelmişlerdi. Duvar boyuna yaslanan masalardan birine oturup likörlerini yudumlarlarken, iç savaştan Helgen’e kadar bir çok konuda sohbet etmişlerdi. Fakat şimdi sohbete ayıracak vakit yoktu. Çözmesi gereken gizemin son ayağıydı Uyuyan Dev. Boynuzu çalan kişi her kimse, Aodray'la burada buluşmak istemişti.

Ralof ile oturdukları masaya geçti ve han görevlisinin onunla ilgilenmesini bekledi. İçerisi pek kalabalık değildi ama yine de eline lavtasını alan ozan, şevkle şarkı söylüyordu. Arkasında kalan masada oturan dörtlü bir grup likör ve biraların eşliğinde ozanı dinliyorlardı.

“Ne istersiniz efendim?”

Aodray etrafını incelemekle meşgul olduğundan yanına kadar gelen han görevlisini görmemişti. Sarı saçlara ve esmer ten rengine sahip bir Güneyli. Boyu fazla uzun değildi. En fazla Aodray’ın omuzlarına geliyor olmalıydı.

Ejderdoğan - Bölüm 14
Kadının sesinde onu rahatsız eden bir şeyler vardı. Kulağına fena halde tanıdık geliyordu. Gözlerini, kadının koyu yeşil gözlerine dikti ve hatırlamaya çalıştı. Daha önce hana geldiklerinde burada değildi.  Ya da Aodray görmemişti.

“Oda tutmak istiyorum.” dedi Aodray.
“Tabi ki, hemen sizin için oda hazırlarım efendim. İsterseniz siz de arada bir şeyler içebilirsiniz.” diye karşılık verdi kadın gülümseyerek.

Bu sesi nereden hatırlıyorum?

“Ben herhangi bir oda istemiyorum.” dedi Aodray yüzünü kadına iyice yaklaştırarak. “Çatı katından bir oda istiyorum.”
“Ama bizde çatı katı yok efendim, isterseniz…”
“Evet, isterim.” diye kadının sözünü kesti. Artık konuşması iyice fısıltıya dönüşmüştü.
“Borcunuz 10 altın efendim.” dedi han görevlisi kadın tedirgin bir şekilde.

Aodray elinde buruşturduğu kağıdı açıp masanın üzerine koydu. Ustengrav’da bulduğu nottu bu. Kadın notu görür görmez gözlerini kısmıştı.

“Bununla ödemek istiyorum, sorun olur mu?” diye sordu Aodray.

                                                                   ***