1/4

Ejderdoğan - Bölüm 22

Emin Çıtak 2.06.2012 - 13:19
Dünya-Yiyen'in peşinden
Bilgi önemlidir. Hele söz konusu düşman hakkındaki gerçekler ve bilinmeyenlerse iki kat önemlidir. Bilgi güç sağlar. Düşmana karşı avantaj sağlar. Zayıflıkların bilinmesini sağlar. Kendi zayıflıklarımızın üstesinden gelmemize yardımcı olur. Ve tehlikelidir.

Şu anda bilgiyle aralarında birkaç yüz metre vardı. Tapınağın girişi bulundukları yerden rahatlıkla görülebiliyordu. Görülen başka bir şey daha vardı ki zaten problemi bu oluşturuyordu. Nehir yolu üzerine kurulmuş köprü yolunda konuşlanmış Forsworn kampı.

Öyle geçip gidemezsiniz, sizi geçirmeyeceklerinden emin olabilirsiniz. Özellikle beş kişilik grupta bulunan dört kişinin Nord olduğunu düşünürseniz. Nitekim geldiklerini fark etmişlerdi. Şimdi küçük bir ordu köprüden onlara doğru geliyordu. Aodray sırtındaki iki kılıcı da aynı anda çekti. Artık geri çekilmek, beklemek ve gizlenmek yoktu. Düşmanla yüz yüze!

                                                                     ***

Ejderdoğan - Bölüm 22
Esbern hana girdiği gibi Delphine  ile göz göze gelmişti. İki eski dost birbirlerine özlemle bakarken Aodray kendini biraz geriye çekti. Aralarına girmek istemiyordu. Esbern hızla Delphine’e doğru yürüdü ve aynı özlemle kucaklaştılar. İki dost, iki silah arkadaşı yıllar sonra yeniden bir aradaydılar. Ve yeni bir gaye için kılıçlarını çekmiştiler.

“Delphine! Ben…” dedi Esbern. “Seni görmek çok güzel. Uzun zaman oldu.”
“Seni de Esbern, seni de görmek çok güzel.” dedi Delphine olayın şaşkınlığıyla. “Nasıl oldu da buradasın? Seni öldü biliyordum.”
“Ben…”
“Şimdi değil.” diye yaşlı adamın sözünü kesti Delphine. Sonra tezgah tarafına dönerek, “Orngar bir süre yerine bakar mısın?” diye seslendi.
“Elbette.” dedi Orngar hiçte hevesli olmayan bir sesle.

Sağ taraftaki odayı geçtiler ve sessizce gizli dolabın ardındaki merdivenleri indiler. Şimdi rahat konuşabilirlerdi. Delphine hala inanamaz bir ifadeyle Esbern’e bakıyordu. Esbern ise bu minik, gizli odadan epey etkilenmiş gibiydi. Etrafını ilgiyle inceliyordu. Delphine daha fazla dayanamadı ve söze girdi.

“Nerelerdeydin?”

Esbern kılıçların olduğu bölümdeydi. Delphine sorusunu sorduğu sırada zamanında Aodray’ın da ilgisini çekmiş olan katanayı tutuyordu. Kılıca bakarken gözleri buğulanmıştı.