1/4

Ejderdoğan - Bölüm 26

Emin Çıtak 8.07.2012 - 13:53
Parşömen ve Riskler
İç içe geçmiş metal daireler tüm zemini kaplıyordu. Her dairenin üzerine belli aralıklarla geniş, oval zümrüt taşları yerleştirilmişti. Muhtemelen servet değerindeydiler. Geniş boşluğa uzanan kubbenin en tepesinde yine zümrütten yapılma bir muhafaza duruyordu. Parşömen oradaydı, Aodray emindi. Çevresinde hareket edebilen bir mekanizmaya bağlı, ucunda zümrütler bulunan metal çubuklar vardı.

Parşömeni aşağıya indirmenin yolu hemen karşıda bulunan kontrol panelinden geçiyordu. Yol arkadaşıyla beraber duvar dibinde başlayan merdivenleri tırmandılar. Şimdi mekanizmanın tamamına hakim olan kontrol panelinin arkasında duruyorlardı. Panel beş bölümden oluşuyordu. En sağda panelin anahtarını kabul edecek olan Lexicon yuvası bulunuyordu. Ortada ise mekanizmanın o anki durumu belirten bir gösterge vardı. Diğer bölümler ise kontrolü sağlamak için kullanılıyor olmalıydılar.

Ejderdoğan - Bölüm 26
Aodray’ın canını sıkan en sağdaki anahtar girişi olmuştu. Anahtarı yoktu, parşömeni aşağıya indirmesi imkansızdı. Sinirli bir şekilde vampire döndü.
“Parşömen muhafazası hakkında her şeyi bildiğini sanıyordum.”
“Biliyorum da.” dedi vampir soğuk bir tavırla.

Ölüm kadar beyaz ellerini cüppesinin cebine daldırdı ve ortaya kapkara bir nesne çıkarttı. Küp şeklindeydi ve tam olarak anahtar yuvasına uygun büyüklükteydi. Yaşayan Ölü, Lexicon’u yerine yerleştirdi.

Aodray büyük bir şeyler olmasını beklemişti, fakat hiçbir şey olmamıştı. Mekanizma ilk hali gibi kıpırtısızdı.

“Vay, bu epey etkileyiciydi.”