Elden Ring başlangıç rehberi - Başlangıçta bunları yapmayı unutmayın!

Ersin Kılıç 28.02.2022 - 19:48
Elden Ring'in ilk dakikalarında yapacağınız bazı görevler ve keşifler oyunun ilk dakikalarını sizin için çok daha kolay bir hale getirebilir.

Elden Ring geçtiğimiz hafta çıktı ve birçok oyun sever uçsuz bucaksız topraklarda bu unutulmaz maceraya bodoslama daldı diyebiliriz. Elden Ring oynanışının genel yapısı keşif odaklı olduğu için daha ilk dakikalardan keşfedilecek, bulunacak birçok özellik bulunuyor. Yapacağınız bazı keşifler ve bulacağınız bazı özellikler ise oyunun ilk kısmında çok daha rahat ilerlemenizi sağlayabilir. Bu içeriğimizde de oyunun ilk dakikalarında işinizi kolaylaştıracak bazı noktalardan bahsedeceğiz.

Elden Ring başlangıç rehberi

Öncelikle sınıfınızı seçip ilk kısmı geçtikten sonra kendinizi devasa bir açık dünyada bulacaksınız. Size tavsiyemiz ilk etapta buradaki Tree Sentinel isimli boss ile uğraşmadan Church of Elleh'e ulaşmanız. Buradaki noel babadan crafting kit'i alın. Bu kit daha sonra bulacağınız tariflere uygun olarak önemli eşyalar yapmanızı sağlayacak. Sonrasında ise bu yolu ilerleyerek Gatefront Ruins kısmından bölgenin haritasını açmanız ve hemen üst kısımdaki surların oradan Torrent isimli bineğinizi çağırabileceğiniz eşyayı Melina'dan almanız olacak. Yine bu kampın hemen altında yer alan aracın arkasında Longsworn's Greatsword isimi kılıcı almayı unutmayın. Oyunun erken döneminde hafif ağır ama kuvvetli bir silah olduğunu söyleyebilirim. Bunları yaptıktan sonra ise açık dünyada, en azından ilk bölgede çok daha kolay gezinebileceksiniz. Şimdi bu ilk kısımlarda işinizi kolaylaştıracak özelliklere geçelim.

Mezarlıkları es geçmeyin

Oyunun ilk dakikalarında daha hızlı seviye atlamak için farmlamanın dışında oyun alanındaki mezarlıklarda Golden Rune'ları toplamak da çok önemli. Karşılaştığınız her mezarlıkta bunlardan fazlasıyla toplayabiliyorsunuz. Hemen harcaman ya da sonrası için biriktirmek tamamen sizin tercihinize kalmış. 

Elden Ring başlangıç rehberi - Başlangıçta bunları yapmayı unutmayın!

Flask Yükseltme

Elden Ring'te artık can ya da mana olarak ayarlayabildiğimiz Flask kullanımı savaşlarda da sınıfınıza göre çok önemli bir yer teşkil ediyor. O nedenle bunu hızlı bir şekilde yükseltmek oldukça önemli. Melina ile ilk karşılaştığınız kısımdan Stormgate'i geçerek yukarı doğru hızlıca at koşturun. Stormhill'e ulaştığınız anda ufak parlak bir ağacın hemen dibinde duran ilk Golden Seed isimli eşyanızı alın. Artık Lost Grace'e oturarak Flask arttırma kısmından gerekli güncellemeyi yapabilirsiniz. Gelmişken hemen aşağıdaki haritada da işaretli olan yıkık kulübenin oraya gidin ve Stonesward Key'i de alabilirsiniz. Yine buradaki kulübe içerisinde bir NPC yer alıyor. Kendisi ile konuşup Jellyfish Ashes ruhunu alabilirsiniz. Bu ruh özellikle boss mücadelelerinde onların dikkatini dağıtması konusunda oldukça iyi iş yapıyor. 

Yeri gelmişken bu aşamadan sonra gece vakti oyunun en başındaki kliseye giderseniz (satıcının olduğu) Cadı Rena ile karşılaşacaksınız. Ondan da ruhları çağırabileceğiniz zil ile birlikte Wondering Nooble Ashes isimli yeni bir ruhu alabilirsiniz.

Elden Ring başlangıç rehberi - Başlangıçta bunları yapmayı unutmayın!

Yukarı doğru devam edip sağa dönerek devlerin yer aldığı bölgeye gelin. Burada aşağıdaki haritada da gördüğünüz kısımda uçurumun kenarına doğru büyük bir kase içerisinde Strenght-knot Crystal tear'ı bulacaksınız. Buraya gelmişken hemen aşağısında yer alan mezarlığı turlamayı da unutmayın. Başta da belirttiğimiz gibi buradan birçok Golden Rune alabilirsiniz. Buradaki mezarlığı da cukkaladıktan sonra yeniden ilk bölgeye geri dönebilirsiniz.

Elden Ring başlangıç rehberi - Başlangıçta bunları yapmayı unutmayın!

İlk bölgeye geri döndükten sonra Agheel Lake North'tan aşağı doğru devam edin. Buradaki köprü üzerinde yer alan Smithing Stone'u aldıktan sonra yol kesişme kısmından yukarı doğru ilerleyin. Buradaki devi es geçerek yolun sonundaki Third Church of Marika isimli yere gelin. Burayı aşağıdaki haritada 1 numaralı kısımdan görebilirsiniz. Klise yıkıntısına girdiğinizde heykelin dibindeki Sacred Tear (Flask kısmından yükseltme yapmanızı sağlayacak) ve hemen arkada yer alan küçük havuz içerisindeki Flask of Wondrous Physick'i ve Crimson Crystal Tear'ı alın.

Flask of Wondrous

Flask of Wondrous oyundaki önemli eşyalardan birisi. Özellikle oyunun ilk etabında çok fazla işinize yarayacak. Bu eşyayı aldıktan sonra Lost Grace'e oturduğunuzda Mix Wondrous Physick kısmının açıldığını göreceksiniz. Buraya girdiğinizde iki iksiri karıştırabileceğiniz bir menü açılacak. Yani bir yandan canınızı yarım doldururken, diğer yandan atak gücünüzü arttıran bir etki verme gibi iki farklı özelliği bu Flask içerisinde karıştırabiliyorsunuz. Oyunda ilerledikçe farklı etkileri olan iksirleri bu sayede birleştirebileceksiniz.

Elden Ring başlangıç rehberi - Başlangıçta bunları yapmayı unutmayın!

Ash of War için Blood Slash özelliği

Ash of War oyunun dövüş sisteminde oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Oyunun ilk aşamalarında da oldukça etkili bir özelliğin sizi beklediğini söyleyebilirim. Yukarıdaki haritada yer alan 2 Numaralı kaleye geldiğinizde kalenin tepesinde mini bir boss savaşı sizi bekliyor. Kaleye çıkmadan hemen kapının oradaki parlak ağaçtan Golden Seed'i almayı unutmayın. Yukarıdaki dostumuz çok zor değil. Onu yendiğinizde Blood Slash özelliğini alabiliyorsunuz. Hatta dönüş yolunda aşağıdaki görselde yer alan yapının yanından geçerken bazı konuşmalar duyacaksınız.

Bu yapının üzerine çıkın ve Lands Between'in en soylu ailelerinden birinin son ferdi ile konuşun. Kendisi aslında biraz önce temizlediğimiz kalenin varisi diyebiliriz. Hali hazırda onunla konuştuğunuzda sizden bu kale için yardım isteyecek. Zaten bu görevi yaptığınız için tekrar konuştuğunuzda Erdsteel Dagger isimli bıçağı alacaksınız.

Elden Ring başlangıç rehberi - Başlangıçta bunları yapmayı unutmayın!

Hızlı Rune Kazanma 

Oyunun ilk kısmında bazı düşmanlardan daha çabuk rune toplamak mümkün. Hatta oyunun ilk aşamalarını biraz daha geçtiğinizde size 100.000 Rune verecek bir yöntem bile bulunuyor. Ama bunu sonraki rehbere bırakalım. Aşağıdaki haritada 1 numaralı harabelerin hemen üst kısmında bir NPC sizi bekliyor. Onunla konuştuğunuzda sizi harabeler konusunda uyaracak ve Deathroot'u elde edebilirseniz gitmeniz gereken bir portal kapısının yerini söyleyecek. 1 numaralı kısma gittiğinizde özellikle Torrent üzerindeyken kolayca geçebileceğiniz bir boss ile karşılaşacaksınız. 

Bu boss'u kestikten sonra yine aşağıdaki haritada 2 numara ile işaretlediğim bölgeye gidin. Burada bir portal bulunuyor. İçerisine girdiğinizde haritanın çok uzak bir köşesinde çıkabileceksiniz. Burada dilerseniz kale içerisinde (spoiler vermeyeceğim) yer alan abimiz ile bir muhabbete girebilirsiniz. Kale dışına çıktığınızda devasa yaratığa dokunmadan hemen yanından geçin. Bu alanda özellikle arkasından giderek kolayca halledebileceğiniz bazı küçük dostlarımız bulunuyor. Her biri 1.094 rune veriyor. Yani farm için güzel bir nokta olduğunu söyleyebilirim. Ama dikkat edin, onları gizlice öldüremezseniz seviyenize de bağlı olarak size tek atabilecekleri bir saldırı yapıyorlar. 

Elden Ring başlangıç rehberi - Başlangıçta bunları yapmayı unutmayın!

Son tavsiyeler

Son olarak oyunun ilk etabında yer alan her zindana girmeye çalışın. Bu hem size yeni eşyalar kazandıracak hem de seviye atlamanız için yeterli rune sahibi olacaksınız. Kuzeyde Stormfoot Catacombs ve Groveside cave kolay zindanlar. Yine aşağı tarafta Waypoint Ruins Cellar'a giderek buradaki boss'u geçerek buradaki Sorcerer Sellen'ı bulabilirsiniz. ÖZellikle büyü build gidiyorsanız bunu es geçmemenizde fayda var diyebilirim. Yine kuzeye doğru hikaye görevlerine gitmeden önce günye einmenizi ve Castle Morne bölgesini temizlemenizi tavsiye ederim. Burası hem kuzeye göre daha kolay hem de Sacred Tears gibi eşyalar bulabileceksiniz.  

Şimdilik bu kadar. Elden Ring açık dünyası ile içerisinde birçok gizemi barındıran bir oyun. Tabi ki silahlar, zırhlar konusunda da bulunabilecek ya da keşfedebilecek onlarca farklı yol bulunuyor. Bu rehberde daha çok farm ve karakter eşyalarında kaçırmamanız gereken noktalara değindik. Sizin erken aşamada kaçırma dedikleriniz neler var? Bizimle ve tabi ki diğer oyuncularla yorumlarda paylaşabilirsiniz.

GÜNCELLENİYOR....

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2024 13:36
Oyuna kötü diyenler kedi kumunda oynayabilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2022 17:23
aynı arazide boss öldür dur bi çöle git bi tapınağa yada çöle kar fırtına çamura saplan kolaya kaçılmış bi oyun
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2022 22:19
Kardeş sen git LoL oyna.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2022 22:11
Bu oyunda çöp çıktı bir tek Dying Light bir nebze yüz güldürdü. Bir de utanmadan yılın oyunu seçerlerse bunu çok gülerim. Boş bir açık dünya serpiştir random boss ve mobları yönereleri kaldır oyunu zorlaştır al sana souls oyunu grafik kaplama çöp optimizasyon çöp hikaye çöp savaş mekaniği çöp :DDDD
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2022 15:05
23.17 kusura bakma ama oyunun detay seviyesi yerlerde, grafik desen tasarımlar çok komik 30 yıl önce çıkmış d&d oyna daha iyi canavar tasarımları görürsün.
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2022 23:17
Optimizasyon dışında hiç birine katılmıyorum oyunu da oynamadığın hatta oynuyamıcağın o kadar belli ki asıl boşş olan sensin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2022 10:59
Elden Ring başlangıç rehberi

-Başlamayın. :D
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2022 09:51
Aynen. Kalitesiz bir yapım 2 saat zor dayandım aşırı sıkıcı ve kolay.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2022 09:47
olm oyun,... kötü ya, kötüye de kötü diyin işte boş beleş bir oyun yazık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elden Ring başlangıç rehberi - Başlangıçta bunları yapmayı unutmayın!
İlginizi Çekebilir