Elden Ring güncelleme 1.09.1 sürümü çıktı

Ersin Kılıç 18.04.2023 - 17:05
Elden Ring güncelleme 1.09.1 sürümü ile oyundaki hatalar giderildiği gibi ışın izleme özellikleri konusunda da bazı ayarlamalar yapıldı.

Geçtiğimiz yıl çıkan ve yılın oyunu dahil birçok ödülü kucaklayan Elden Ring için yeni bir güncelleme yayınlandı. Elden Ring güncelleme 1.09.1 sürümü ile bazı değişikliklerin yanı sıra, oyundaki hatalar giderildiği gibi ışın izleme özellikleri konusunda da bazı ayarlamalar yapıldı. 

Elden Ring güncelleme 1.09.1 sürümü yayınlandı

Bandai Namco ve FromSoftware tarafından yayınlanan yeni bir Elden Ring güncellemesi an itibari ile  Steam üzerinden indirilebilir durumda. Yama notunda ise "hata düzeltmeleri, oyundaki denge ayarlamaları" ifadelerine yer verilmiş. Ayrıca 1.09 güncellemesiyle birlikte oyunun ışın izleme özellikleri konusunda bazı ek bilgiler de verilmiş.

Elden Ring güncelleme 1.09.1

Elden Ring güncelleme 1.09.1 sürümü

Yeni güncelleme için verilen detaylar ve yama notları şu şekilde;

Oynanış değişiklikleri ve hata düzeltmeleri

  • Bazı Yeteneklerin, Büyülerin, Eşyaların ve Silahların saldırı gücünü artıran etkilerinin Büyülere ve Büyülere uygulanmamasına neden olan bir hata düzeltildi.
  • Jellyfish Shield'taki Contagious Fury özelliğinin, kalkanı açtığınızda veya farklı bir silaha geçtiğinizde saldırı gücünü artırmaya devam etmesine neden olan hata düzeltildi.
  • Cursed Blood Slice yeteneğinin denge hasarı azaltıldı.

Işın İzleme ayarları hakkında

Belirli koşullar altında, oyun 1.09 sürümüne güncellendikten sonra ışın izleme varsayılan olarak etkinleştirilmiştir.

  • Işın İzleme istemeden etkinleştirildiyse ve oyununuzu etkiliyorsa, başlık menüsünden veya oyun içinden Sistem/Grafikler/Işın İzleme Kalitesini KAPALI olarak ayarlayarak devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Işın İzleme Kalitesi Düşük/Orta/Yüksek/Maksimum olarak ayarlandığında oyununuz düzgün başlamıyorsa veya kararsız hale geliyorsa, lütfen aşağıdaki seçenekleri göz önünde bulundurun.
  • Grafik kartı sürücülerinizin en son sürüme güncellendiğinden emin olun.

Buraya tıklayarak Işın İzleme kullanırken bilgisayarınızın minimum/önerilen sistem gereksinimlerini kontrol edin.

Elden Ring kaç sonu var?

Oyun olarak bakıldığında PC, PS5 ve Xbox Series X için çıkan Elden Ring için son yılların en iyi oyunu da diyebiliriz. Ayrıca büyük merakla beklenen Elden Ring genişleme paketi de geçtiğimiz Şubat ayında duyurulmuştu.

Shadow of the Erdtree isimli bu genişleme paketi ile ilgili henüz çok fazla detaya yer verilmiş değil. Yani ana oyundaki altı farklı sona göre mi şekillenecek yoksa hikayenin çok daha öncesini mi ele alacak bilmiyoruz. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 07:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2023 23:35
oyun olağanüstü ama,,,,,,,,,grafikler ps3 döneminden kaldığı için ışın izlemede fayda etmedi,,bu oyuna pro konsollar çıktığında enhanced olayı gerekiyor yoksa bi cacık olmaz,,,oyun zaten resmen 1080p nin biraz gelişmiş hali ile çıktı 4K ile uzaktan yakından alakası yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2023 21:33
bu adamlar optimizasyondan işini bir türlü çözeme
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2023 15:42
iyide kardeşim ışın izleme getiriyosunuzda kaldırmıyoki ne pc nede konsol 30 fps olduktan sonra bi önemi yokki bu işin adam gibi donanım yapında gidip o aleti alalım biz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2023 08:44
konsollar da ray tracing açık olunca resmen göz retinası yırtılıyor insanın biz 20 bini bunun içinmi verdik yeni nesil konsollara
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elden Ring güncelleme 1.09.1 sürümü çıktı
İlginizi Çekebilir