Elder Scrolls Online High Isles ön inceleme

Samet Basri Taşlı 15.04.2022 - 15:21
The Elder Scrolls Online High Isle ön inceleme ile oyuna gelecek değişikliklere ve yeniliklere daha yakından bakıyoruz.

The Elder Scrolls Online’ın ilk yayınlandığı tarihin üzerinden 8 yıl geçti ve hala yoluna tam gaz devam ediyor. Bu yıl içerisinde yayınlanacak olan High Isle eklentisi ile daha önce üzerinde çok fazla durulmamış olan Breton ırkının dünyasına dalıp, yepyeni kart oyunu ile rakiplerimizi masada da mağlup etme şansı edineceğiz. Elder Scrolls Online High Isles ön inceleme için ZeniMax tarafından gerçekleştirilen özel etkinliğe katılarak ESO Kreatif Direktörü Rich Lambert tarafından yapılan canlı sunumu izleme ve gelecek olan High Isle paketi hakkında sorular sorma fırsatı yakaladık. Bu yazıda High Isle paketinde karşılaşacaklarımızı ve çeşitli sorularımızın cevaplarını bir araya getiriyoruz. 

Daha Aydınlık ve Renkli Bir Diyar

The Elder Scrolls Online High Isles ön inceleme

The Elder Scrolls Online: High Isle genişlemesinin geçeceği High Isle, daha önce çok eski bir spin-off olan Redguard’da bahsi geçen ama hiç görülmemiş bir bölge. Daggerfall Covenant tarafından kontrol edilen High Rock’ta bulunan High Island’ın daha önce hiç görülmemiş olması, geliştiricilere büyük ölçüde özgürlük sağlamış. 

Blackwood’un daha karanlık ve kasvetli haritalarından sonra High Isle adeta bir tatile çıkmış gibi hissettirecek. Breton kültürünü ve mimari yapısını barındıran High Isle’ı tasarlarken orta çağ ve Akdeniz şehirleri göz önüne alınmış. High Isle, her biri kendine özgü güzellikler ve tehlikeler ile gelen üç farklı bölgeyi barındıracak. Ormanlık alanlar ve yağmur ormanlarının yanı sıra Breton soylularının tatil yaptığı bölgeleri de tecrübe etme fırsatı edineceğiz. 

The Elder Scrolls Online High Isles ön inceleme

Önceki geliştirmelerin biraz daha nostalji odaklı olduğunu kabul eden geliştiriciler, yalnızca ESO için değil, Elder Scrolls dünyasının tamamı için yeni olan alanlara yönelmek istediklerini söylüyorlar. Bu defa dünyanın sonunu getirecek büyük çaplı olaylar ile değil, daha küçük çaplı gözüken bir durumla karşı karşıyayız. Devam eden Three Banners War (Üç Sancaklar Savaşı) ve bu savaşın sona ermesi için yapılan barış görüşmeleri, bu görüşmeleri engellemeye çalışan ayrılıkçı bir grup bizi bekliyor.

Politik olayların yoğun olacağı High Isles ile saf kötülüğe karşı mücadele etmeyecek, çıkar çatışmalarına şahit olup, gri bölgelerde gezinen kararlar vermek zorunda kalacağız gibi gözüküyor.

30 saate yakın sürecek olan hikaye ve bölgeler High Isles ile gelen tek yenilikler değil. Karakterimize macerası boyunca yardımcı olan companion karakterler arasına iki yeni isim daha katılıyor. Ember ve Isobelle adındaki companionlar, oyuncuların önceki companionlar hakkındaki geri dönüşleri dikkate alınarak hazırlanmış.

Sokaklarda yetişmiş, büyüye yatkınlığı ile dikkat çeken bir Khajiit olan Ember ve Breton ırkından bir şovalye olan Isobelle, bundan böyle maceralarımızda bize eşlik etmesi için seçebileceğimiz companionlar arasında yer alacak. 

The Elder Scrolls Online High Isles ön inceleme

High Isles ile birlikte oyuna korsan temalı 12 kişilik Dreadsail Reef Trial’ı da ekleniyor. Son olarak oyuna eklenen bir diğer yenilik ise Tales of Tribute isimli yeni kart oyunu.

Kartlar Yeniden Dağıtılıyor

High Isle için duyurulan yeni bölgeler, etkinlikler ve companionlar (üstelik birisi Khajiit olmasına rağmen) size yeterli gelmediyse, yeni deste oluşturma ve bu desteler ile rakipleri yenme üzerine kurulu Tales of Tribute isimli mini kart oyunundan bahsedelim. 

Lambart’a göre ilk defa 2008 yılında “Tamriel maceracıları boş zamanlarında ne yapıyor?” sorusu ortaya atılmış. Sonuçta bir hana oturup bütün gün yiyip içerek gün bitmez, arada oyun oynamak da gerek. İşte bu düşüncelerin sonucu olarak ortaya çıkan Tales of Tribute, hem kendi hikaye akışına sahip bir PvE modu hem de diğer oyunculara karşı dereceli olarak mücadele edebileceğimiz PvP moduna sahip olacak. Çoğunun kendine has bir mekaniği olan, ortalama 20 karttan oluşan 8 farklı desteye sahip olabileceğimiz oyunda, eğitim görevleri sonunda ilk 4 desteyi elde edeceğiz. 

The Elder Scrolls Online High Isles ön inceleme

Bazı kartların geliştirilmesinin mümkün olduğu da söylenen Tales of Tribute modu için herhangi bir ekstra harcama yapmaya gerek olmayacak. Oyunda bulunan desteleri ve kartları elde etmek için herhangi bir şekilde mağazaya gitmemiz gerekmeyecek. Bu da oyun içinde para harcayarak güçlenip diğer oyunculara karşı avantaj sağlama imkanı olmayacak anlamına geliyor. 

Tales of Tribute mini oyunu neredeyse her yerde oynanabilir olacak. Tabi savaş alanlarında ya da zindanlarda oynamak mümkün değil, sonuçta kart oynarken ekip arkadaşlarımızı ortada bırakmak istemeyiz. Tales of Tribute oynayarak eğlenmenin yanı sıra NPC karakterlere meydan okuyup mobilyalar, transmute taşları gibi özel hediyeler kazanma şansımız da var.

Elder Scrolls Online High Isles ön inceleme

The Elder Scrolls Online High Isles ön inceleme içeriğimizde şimdilik aktaracaklarımız bu kadar. Elder Scrolls Online için yayılanacak olan yeni Chapter, High Isles 6 Haziran tarihinde PC, Mac ve Stadia platformlarında yayınlanacak. Konsol sürümünün çıkışı ise, çok bekletmeden, 21 Haziran tarihinde gerçekleşecek. 

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2022 20:40
hiçbir zaman tat alamadım şu oyundan muadilleri çok güçlü buda anca skin v.s üzerine kurulmuş. şunu oynayana kadar bedava (token ile) world of warcraft yada lost ark oynayın daha iyi.
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2022 15:28
Mmorpg olarak Senaryo bazli üstüne oyun yok. Hakkını yemeyin.
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2022 21:02
20.40

Bende senin gibi düşünüyordum, ne zaman Xbox Series X ile oynadım fikirlerim değişti. Böyle bir atmosfer yok. Sanırsın TES6
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2022 00:21
hiç değmez bir oyun her şey para üstüne kurulu ücretsiz olayı yalan kısıtlamalar var. tam para tuzağı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2022 21:18
Leş gibi lag var yıllardır serverları toparlayamadılar :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2022 22:04
ESO deneyecek arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Gerçekten farklı bir MMORPG elementleri barındırıyor. Fakat sitemim şu ki farklı bir dünya ve hikayeyi 1 yılda oyuna ekleyebiliyorsun. TES 6 dan daha bir haber yok. Gameplay bile yok :(. Üzmeyin bizi :).
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2022 19:27
2022 de XSX üzerinden başlamayı düşünüyorum. Series X güncellemesi ile mükemmel bir grafiğe kavuşmuş oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elder Scrolls Online High Isles ön inceleme
İlginizi Çekebilir