Electronic Arts açık dünya Black Panther oyunu geliştiriyor

Batuhan Bolat 26.07.2022 - 01:48
Eski Monolith Productions yöneticilerinden Kevin Stephens tarafından yönetilen bir stüdyoda açık dünya Black Panther oyunu geliştirildiği söyleniyor.

Geçtiğimiz günlerde tek oyunculu oyunseveleri eleştiren EA tek oyunculu oyunlara odaklanıyor gibi görünüyor. Oyun basınından olan Jeff Grubb ise Black Panther açık dünya oyunu hakkında bazı duyumlarını paylaştı.

Açık dünya Black Panther oyunu erken geliştirme aşamasında

Electronic Arts açık dünya Black Panther oyunu geliştiriyor

Jeff Grubb tarafından yapılan söylemlere göre Black Panther oyunu, Monolith Productions patronu Kevin Stephens tarafından yönetilen ve yeni kurulan bir EA stüdyosunda geliştirilmenin ilk aşamasında olduğu belirtiliyor. Oyun muhabiri ve zaman zaman podcast yayınları ile de bilinen Jeff Grubb, Black Panther video oyununun şu anda Project Rainier kod adıyla geliştirildiğini de belirtti.

EA çatısı altında bulunan ve henüz adı açıklanmayan Seattle'da bulunan stüdyosunda, bir zamanlar Monolith Productions'ın başkan yardımcısı konumunda olan Kevin Stephens liderliğindeki ekip tarafından geliştirildiği söyleniyor. Monolith Productions ise Middle-earth oyunlarını yapan, Shadow of Mordor serisi, ve Wonder Woman oyunu üzerinde çalışan stüdyo olarak biliniyor.

Black Panther oyununun tek oyunculu açık dünyaya sahip olduğu, konusunun ise Black Panther'in ölümünden sonrasını ve yeni Black Panther'i konu alacağı söylentiler arasında. Black Panther karakterinin ve filminin popülaritesi düşünüldüğü zaman video oyununun geliştirildiğini öğrenmek şaşırtıcı değil. İlk ve bağımsız Black Panther filminin 1.348 milyar dolar hasılat elde ederek tüm zamanların finansal açıdan en başarılı filmler arasına girmesi bu başarısını kanıtlıyor.

EA tek oyunculu oyunların değerini anlıyor gibi görünüyor

Son yıllarda EA, tek oyunculu oyun deneyimi yaşatan oyunlar yapmaktan epey uzaklaştı ve bunun yerine spor oyunlarına odaklandı. Çevrimiçi çok oyunculu veya live-service olarak adlandırılan hizmetleri ile öne çıkmaya çalıştı. Üstelik son zamanlarda oyuncular tarafından büyük tepki çekmesine sebep olan ve tek oyunculu oyun seven oyuncuları eleştiren bir tweet yayınlamıştı. Ancak EA, sosyal medya hesabında tek oyunculu oyunseverleri eleştirse de, Star Wars Jedi: Fallen Order başarısı sayesinde bu tür projelerin değerini görmüş olabilir.

Ayrıca, geçtiğimiz hafta sonu San Diego Comic-Con'daki en büyük duyurulardan biri olan ve Marvel Sinematik Evreni'nin 4. Aşama'sını 11 Kasım'da bitirmesi planlanan Black Panther: Wakanda Forever'ın ilk fragmanı yayınlanmıştı.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 01:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2022 15:05
Monolith başyapıt olmasa bile güzel işler çıkartır diye düşünüyorum EA'ya rağmen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2022 12:21
Square Enix yapsa daha mantıklı olurdu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2022 07:35
Tomb raider gibi bi oyun yapsalar keşke
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2022 18:49
hakkat ha, çeşit çeşit black panther suiti ve yetenekleriyle antik wakandayı keşfediceğimiz falan güzel bişe olurdu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Electronic Arts açık dünya Black Panther oyunu geliştiriyor
İlginizi Çekebilir