Electronic Arts, Activision'ı gözüne kestirdi

Murat Halilbeyoğlu 13.05.2011 - 17:06
En çok beklenen iki FPS'sinden en iyisi hangisi olacak?
Dağıtımcı devi EA'nın daha bu senenin başında hatta geçen senenin dördüncü çeyreğinden bu yana John Riccitiello'nun yaptığı açıklamalarla FPS alanında Activision'a ciddi bir rakip olmayı niyetlendiğini biliyoruz. En iyi "Gerçek dünya FPS oyununu yapmak" adlı bu savaşta şu ana kadar Call of Duty serisi özellikle de Modern Warfare ile güçlü bir yer edindi kendine. nitekim daha ilk videosundan itibaren çok büyük bir çoğunluğun hayran kaldığı Battlefield 3'ü en büyük silahı olarak gören EA artık aparkatını atmak niyetinde.

Perakendeciler, her iki firmanın oyununun da birbirlerinden bir iki gün arayla çıkacağını hatta EA'nın Battlefield 3'ün çıkışını yeni Modern Warfare oyununa olabildiğince yakın bir tarihte çıkartmayı planladıklarını belirtiyorlar.

Electronic Arts, Activision'ı gözüne kestirdi
Modern Warfare 3 olarak çıkması beklenen oyun Activision'ın yeni büyük yıldızı konumunda. Bundan önce çıkan CoD halkası Black Ops ise mevcut neslin en çok satan oyunu olmuştu.

BF3 ise 2005'teki BF2'nin resmi devam oyunu olacak ve en büyük kozu ise yeni kullanılan fizik motoru Frostbite. Üstelik projenin arkasındaki DICE firması da bu zaman kadar yaptığı pek çok oyunla bu sektöre büyük katkılar sağlamıştı. Son zamanlardaki açıklamalarında ise DICE firması Activision'a yüklenirken bir yandan da firmanın tembel olduğunu belirtmişti.

Öte yandan Activison'ın özellikle Cod serisi için en büyük sıkıntısı yapımcı firma. Modern Warfare'in yapımcısı Infinity Ward şu an için esas ekibinin büyük bir bölümünü kaybetmiş durumda ve son Cod oyunu Black Ops'un her ne kadar en çok satılmış oyun olsa da yapımcı firması Treyarch çoğu Cod hayranından oldukça yoğun bir eleştiri almıştı. Özellikle de multiplayer kısmındaki bağlantı sorunlarından dolayı.

İşe bir de bu yanından baktığımızda bir anlamda multiplayer FPS'ye kilometre taşı sunana DICE'ın Battlefield serisini de bu yönde ne kadar geliştirdiğini düşünürsek bu sefere belki de gerçekten Activision'ın başı sıkışabilir.

Elbette bunu her iki oyun çıktıktan sonra göreceğiz.
Yorumlar 36
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2024 22:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Electronic Arts, Activision'ı gözüne kestirdi
İlginizi Çekebilir