Electronic Arts, EA Casual’i kapatıyor

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Electronic Arts, EA Casual’i kapatıyor


Yayıncı EA, şirketini yeniden yapılandırıyor; 2007’de kurulan EA Casual markası, müstakil işletme olmaktan çıkarılıyor. Pazarın bu kısmıyla bundan böyle sadece EA’nın Sims kolu ilgilenecek.

Amerikalı oyun sitesi Gamedaily.com, Electronic Arts’tan “Casual Studio’muzu, Hasbro ile ortaklığımızı ve Casual oyunumuzun pazarlamasını The Sims markasıyla yeni bir marka olan Sims and Casual altında birleştiriyoruz, zira oyun tasarımı, pazarlama ve hedef grup bazında birbiriyle sıkı bir alakaları bulunmakta” açıklamasını almış. Şimdiye kadarki Casual bölümü müdiresi olan Kathy Vrabeck ise şirketi terkediyor. Sims ve Casual oyunlarının birleşmesinden sorumlu kimse, bu zamana kadar Sims kolunun zirvesinde bulunan Rod Humble olacak. Humble bunun yanısıra online işinde de çok tecrübe sahibi; daha önce devasa online oyun Everquest’in yapımcı stüdyosu Verant Interactive’de müdürlük yapmış.

Electronic Arts 2007’de, yeniden yapılanma çerçevesinde EA Games Hardcore oyunlar bölümü, EA Sport, EA Casual ve Sims alanlarını oluşturmuştu. EA Mobile, Casual ceptelefonu oyun markası Pogo ve diğer iş sahalarının ilerki bölümlemeleri hakkında yönetim, müdür John Riccitiello ile hâlen istişare halinde.

KAYNAK
Electronic Arts, EA Casual’i kapatıyor
golem.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 06:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Electronic Arts, EA Casual’i kapatıyor
İlginizi Çekebilir