Electronic Arts yeni oyunu için iş ilanı verdi

Burak Oruç 9.02.2020 - 13:37
Electronic Arts yeni oyunu için iş ilanı verdi. Yeni bir marka olacak oyun EA Motive tarafından geliştirilecek. Oyunun çıkışı yakın gözükmüyor.

Electronic Arts yeni oyunu için “technical architect” arıyor. Anlaşılan merakla beklenen yeni markayı görmek için biraz daha beklememiz gerekecek. Twitter üzerinden paylaşılan ilanda, oyun motorunun ve genel teknik altyapının geliştirilmesinin hedeflendiği bildiriliyor.

Ekim 2019’da Electronic Arts yatırımcılar odaklı bir toplantı düzenlemişti. Bu toplantıda yeni Battlefield oyununun 2022 mali yılında çıkış yapcağını öğrenmiştik. Aynı toplantıda Electronic Arts’ın yeni bir marka (IP) üzerinde çalıştığını da öğrenmiştik. Bu yeni markanın ilk oyunu genç bir stüdyo olan EA Motive tarafından geliştirilecek. Electronic Arts paylaştığı ilanda diğer stüdyolarındaki çeşitli pozisyonlara da yermiş.

Electronic Arts yeni oyunu için biraz daha bekletecek

İlandaki “teknik altyapı” vurgusu, bizlere oyunun henüz duyrulmaktan uzak olduğunu gösteriyor. Projeden sorumlu stüdyo, EA Motive 2015 senesinde Jade Raymond önderliğinde kuruldu. Assasin’s Creed serisi ile popülerliğini artıran Jade Raymond Ubisoft’dan ayrılarak Electornic Arts çatısı altına girmişti. Ekim 2018’de Electornic Arts’dan da ayrılan Raymond şu anda Google Stadia’da çalışıyor.

Electronic Arts yeni oyunu için iş ilanı verdi.

Kurulduktan kısa süre sonra kurucusunu kaybeden EA Motive anlaşıldığı üzere düzenini tam olarak oturtmuş değil. Bu yeni marka birçoğumuzu meraklandırıyor ancak yakın zaman somut bir şeyler görmemiz pek mümkün gözükmüyor.

Şu ana kadar EA Motive’nin içinde yer aldığını bildiğimiz tek yapım Star Wars Battlefront 2. Star Wars Battlefront 2 çıktığı dönemde “loot box” tartışmaları ile gündemi epey meşgul etmişti. Çıkışının ilk haftalarında ayyuka çıkan “pay-to-win” tartışmaları oyunun olumlu yanlarının gölgede kalmasına sebep oldu. Nitekim Star Wars Battlefront 2 teknik açıdan başarılı bir oyundu ve grafikleri ile adından çokça söz ettirdi. Tabii bu projede EA Motive DICE’ye yardımcı pozisyonda bir stüdyo idi.

Bu yeni projede ise EA Motive’nin tamamen kendi yolunu çizeceği düşünülüyor. Yeni markanın aksiyon-ryo türünde bir oyun olacağı tahmin ediliyor. Buradaki en sağlam dayanak ise, stüdyo kurulurken kurucu akıl olarak Jade Raymond’un tercih edilmiş olması. Kendisi bu türdeki oyunlarla sağladığı başarı ile adından söz ettirmiş bir isim. EA Motive’nin yeni Star Wars oyunlarında yine aktif rol alıp almayacağı ise net değil.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 23:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2020 19:29
EA çalışıp kariyerini mahvedecek insanlara acıyorum gerçekten ah ea ah
Kalan Karakter: 300 Gönder
Electronic Arts yeni oyunu için iş ilanı verdi
İlginizi Çekebilir