Elektrikli Araçlar ve Net Sıfır Hedefi: Akio Toyoda'nın Açıklamaları Tartışma Yaratıyor

Barış Dertli 27.01.2024 - 09:32
Toyota Başkanı Akio Toyoda'nın elektrikli araçlar hakkındaki açıklaması, 'net sıfır' hedefine yönelik endişeleri artırıyor, geleceğin araç teknolojileri tartışılıyor.

Toyota Başkanı Akio Toyoda, elektrikli araçların küresel pazar payının sadece yüzde 30'unu oluşturacağını belirtti. Bu açıklama ise, ”net sıfır” hedefine ulaşmak isteyen tüketicilerin endişesini artırdı.

Net Sıfır Hedefi Nedir?

Net sıfır hedefi genellikle kurumların, ülkelerin veya endüstrilerin belirli bir zaman çerçevesi içinde sera gazı emisyonlarını azaltma veya dengeleme taahhüdünü ifade eder. Bu hedefin ana amacı, atmosfere salınan sera gazı miktarını, doğayla geri dönülebilir bir dengeye ulaştırmaktır.

Net Sıfır Hedefi Nedir?

Akio Toyoda’nın Açıklaması

Akio Toyoda, geleneksel yakıtla çalışan otomobillerin yanında hibrid ve hidrojen yakıt hücreli araçların pazarın geri kalanını oluşturma olasılığının bulunduğunu açıkladı.

Bunun yanı sıra Akio Toyoda, dünyada bir milyar insanın elektriksiz yaşadığını gerekçe göstererek elektrikli araçlara geçişin sağlanmasının zor ve meşakkatli bir süreç olduğunu belirtti.

Bu ay düzenlenen bir etkinlik sırasında Akio Toyoda, "Bu kararı düzenlemeler veya politikalar değil, müşteriler vermeli." diyerek sözlerine "Motorlar mutlaka devam edecek." diyerek son verdi.

Toyota, uzun yıllardır batarya teknolojisinde rakiplerinin gerisinde kalarak, dünyanın hibrid petrol-elektrik teknolojisini bir "eko standart" olarak benimsemeyi umuyor.

Ancak Akio Toyoda’nın açıklamasına rağmen elektrikli araç pazar payının 2025 yılına kadar %23,5’e kadar artması bekleniyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 00:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.01.2024 08:14
Limit noktaya geldik teknolojide , teknolojide sıçrama yapabilmemiz için bize bir uzaylı dokunuşu lazım 50 yıl içinde, yoksa yavaş yavaş kaynakları bitirip defteri kapatırız...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2024 14:34
küreselciler ağlıyor. Hidrojen vs içten yanmalı motor bitmez, porsche bile 2035deki yasak ertelenecek denildi.
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2024 18:53
Öyle de bir biter ki. Hangi mevsimi yaşadığını anlayamaz hale geldin, hala küreselciler diyorsun, uzaylı mısınız? Bu dünya sana da kalmayacak uzaylı!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2024 09:22
Toprağa karışıp ciddi sorun oluşturan atıp piller mi? Havaya karıştığı zaman ormanlar tarafından temizlenen gazlar mı? Pillerin geri dönüşümü için harcanacak enerjide sanki fosil yakıtlar kullanılmayacak her kapı nükleere yada fosil yakıtlara çıkıyor bu kadar fazla tüketim olduğu sürece...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elektrikli Araçlar ve Net Sıfır Hedefi
İlginizi Çekebilir