Ellen Ripley'siz bir Alien dizisine hazır olun

Murathan Özlü 2.07.2021 - 18:28
Noah Hawley: "Ripley gelmiş geçmiş en ikonik karakterlerden biri, ancak bu Alien hikayesi onun hakkında olmayacak."

Alien markası adı altında çıkan filmlerin veya oyunların teması genelde bellidir; Bir uzay gemisinde ya da kolonide, çaresizce kapana kısılmak. Ancak, FX'de yayınlanacak olan yeni Alien dizisi, sıradan bir yeniden yapımdan fazlası olacak. Öyle ki, dizinin yaratıcısı Noah Hawley filmin ikonik karakteri Ellen Ripley'in dizide olmayacağını ifade ediyor.

Ellen Ripley'siz bir Alien dizisine hazır olun

Ellen Ripley'in dizide yer almayacak olmasını Hawley şöyle açıklıyor; " Ellen Ripley gelmiş geçmiş en ikonik karakterlerden biri ve bana göre, hikayesi kusursuz bir şekilde sonlandırıldı. O hikayeyi bozmaya niyetim yok, bu yüzden bu dizi Ripley ile ilgili olmayacak."

Ellen Ripley'siz bir Alien dizisine hazır olun

"Alien'i gemide tutmazsanız ne olur?"

Noah Hawley, yeni Alien dizisinin " Uzaylıları, sınıf eşitsizliğinin varolduğu bir dünyaya salarsanız ne olur? Şu an hala sıkıntısını çektiğimiz bu eşitsizlik hala çözülememişse ortaya nasıl bir tablo çıkar?" sorusu üzerinden işleneceğini belirtiyor.

"Alien filmleri müthiş canavar filmleri fakat, filmlerin konusu yaratıklardan ibaret değil." diyor Noah Hawley. Ona göre  "Vahşi, ilkel geçmişimiz ile yapay zekayı kullanacak hale geldiğimiz geleceğimizin arasında sıkışan ve ikisi tarafından da öldürülmeye çalışılan insanlığı"  konu alıyorlar. Hawley'nin önünde diziye dair iki farklı senaryo şimdiden mevcut fakat ona göre, pandemi sebebiyle dizinin bu sene çıkmasını beklemek anlamsız olur. Çünkü, küresel film/dizi endüstrisi en az bir yıl kaybettiği için, şimdi iki senelik işleri tek seneye sığdırmaya çalışıyorlar. 

Noah Hawley, "Şu an herkes kaybedilen zamanı telafi etme yarışı içerisinde. Bu yüzden bu hengamenin bitmesini bekleyeceklerini" ifade ediyor.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Masterlee
Masterlee 5.07.2021 14:13
Alien 1 ve 2 muhteşem filmlerdi, birini Ridley Scott birini James Cameron gibi 2 usta yönetti. Sonrasında çıkan bütün Alien filmleri bana göre 1 ve 2 nin yerini dolduramadılar. Terminatör gibi mesela 1. ve 2 film evet sonrasında çıkanlar tırt..
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2021 17:03
Doğru soyluyon
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2021 23:27
Alien olsun çamurdan olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2021 14:34
ripley'in olması şart değil kaliteli olması lazım 79 yapımı Alien artık imkansız yeni nesile yavaş kaçar tamamda en azından 86 yapımı Aliens kalitesinde işler çıkarılabilir dizi olabilecek bir potansiyel var. Alien Isolation mesela o bile gayet sürükleyici bir senaryoya sahipti.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2021 20:48
Evet evet, şimdiden görüyorum, zenci, obez ve eşcinsel bir alien ile mor saçlı, asyalı, şişko bir Ripley'in politik doğruculuk temelli mücadelesi... sezon sonunda alien "black lives matter" pankartını da açar tam olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ellen Ripley'siz bir Alien dizisine hazır olun
İlginizi Çekebilir