Elon Musk, Starship'in Fırlatma Tarihini Açıkladı

Murat Olcan 17.11.2023 - 18:36
SpaceX CEO'su Elon Musk, Starship roketinin ikinci yörünge denemesi için yeni bir fırlatma tarihini açıkladı. İlk deneme sırasında karşılaşılan sorunların üstesinden gelen SpaceX, bu sefer başarıya daha yakın.

Nihayet beklenen haber geldi. SpaceX CEO'su Elon Musk, şirketin geliştirdiği Starship roketinin ikinci yörünge fırlatma denemesinin tarihini resmi X hesabından duyurdu. Bu haber, uzay seyahati ve teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yarattı.

SpaceX Starship Fırlatma Tarihi Açıklandı

Federal Havacılık İdaresi (FAA), SpaceX'e Starship'in ikinci yörünge denemesi için gerekli izni verdi. İlk deneme, 20 Nisan'da gerçekleşmiş ve roket beklenenden daha yüksek bir irtifaya ulaşmıştı. Ancak birinci ve ikinci aşamaların ayrılma sürecinde meydana gelen teknik bir sorun, görevin erkenden sonlandırılmasına ve hızlı söküm protokolünün devreye sokulmasına yol açmıştı.

SpaceX Starship Fırlatma Tarihi Açıklandı

SpaceX, ilk denemenin ardından yapılan analizler ve elde edilen verilerle Starship'in tasarımında önemli iyileştirmeler yaptığını belirtti. Bu gelişmeler, ikinci denemenin daha başarılı olacağına dair umutları artırıyor.

Elon Musk'ın açıklamasına göre, SpaceX, Starship'teki bir ızgara bulma aktüatörünü değiştirmek zorunda kaldığı için, fırlatma tarihi bir gün ertelendi. Böylece, fırlatma 17 Kasım Cuma yerine, 18 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Starship'in başarılı bir yörünge girişi, insanlık için çok gezegenli bir geleceğe doğru atılan önemli adımlardan biri olacak. SpaceX'in bu tarihi görevinde başarılı olmasını umut ediyor ve tüm gözler Cumartesi günkü fırlatmaya çevriliyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 16:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2023 23:52
Umarım GTA 6 oynamaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2023 07:28
Kim izin veriyor kardeşim babasının gezegeni mi ki roket atıp duruyor bu adam? Evreni roket çöplüğüne çevirdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elon Musk, Starship'in Fırlatma Tarihini Açıkladı
İlginizi Çekebilir