Elon Musk-Twitter krizi büyüyor, hissedarlar satın alımı onayladı

Murathan Özlü 14.09.2022 - 16:35
Elon Musk-Twitter krizi devam ediyor. Musk'ın Twitter'i satın alacağını duyurduğunda çekingen davranan hissedarlar satın alımı onaylayıp işleri karıştırdı.

Elon Musk'un Twitter'ı "satın almamasıyla" başlayan Elon Musk-Twitter krizi derinleşiyor.  Nisan ayında Elon Musk rekor teklif ile Twitter yetkililerin karşısına gelmişti. Bu teklif Twitter dahil tüm dünyayı  şoke etmişti desek yanılmış olmayız. Öyle ki hissedarlar da o dönem de çekingen davranmıştı.

Elon Musk-Twitter krizi büyüyor, hissedarlar onay verdi

Ancak fevri davranışlarıyla bilinen Elon Musk, bir kaç ay sonra Twitter fikrinden sıkılmış olacak ki satın alma fikrinden vazgeçtiğini duyurdu. Sebep olarak ise, Twitter'ın ona şeffaf davranmadığını ve iç işleyiş, özellikle bot hesaplar konusunda yalan söylediğini iddia etti. Musk'a göre Twitter, platformdaki sahte kullanıcılar ve bot hesapların sayısı hakkında kendisine kasıtlı olarak yanlış bilgi verdi.

Elon Musk-Twitter krizi
Twitter, Musk'ın kararından caymasına engel olmak için konuyu mahkemeye taşıdı. Ekim ayında başlayacak dava öncesinde de, en başta kararsız olan hissedarlar, Musk'ın 44 milyar dolarlık teklifini oy birliğiyle onayladılar. Elon Musk'ın teklifi, hissedarların en başta kararsız kalması, Musk cayınca kabul etmeleri ve Twitter'ın da Elon Musk'a "yok öyle caymak" demesi. Twitter Elon Musk süreci oldukça ilginç bir hale evriliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 07:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elon Musk-Twitter krizi büyüyor, hissedarlar satın alımı onayladı
İlginizi Çekebilir