Elon Musk Twitter'ı satın alıyor, yine yeniden

Murathan Özlü 5.10.2022 - 16:54
Elon Musk Twitter'ı satın alıyor, bu sefer hakikaten, gerçekten! Twitter, Musk'ın hisseleri satın almak için yeni bir teklif yolladığını duyurdu.

Elon Musk Twitter'ı satın alıyor, yine yeniden. Bu sefer gerçekten! Elon Musk Twitter'dan hisse satın aldığında, takvimler Nisan 2022'yi gösteriyordu. Musk'ın Twitter'ı tamamen satın almayı planladığı da konuşulmuştu. İddialar doğru çıkmış ve Elon Musk, Twitter'a hisse başına  54.20 dolar, yaklaşık 44 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu.

Elon Musk Twitter'ı satın alıyor, aldı, alacak, eli kulağında!

Ancak aylar geçtikçe Musk bu fikirden vazgeçmiş fakat Twitter "dur bakalım orada!" demiş, iş sonunda mahkeme salonlarına kadar gitmişti. Twitter, siteyi Musk'a satma sürecinin çoktan başladığını ve Musk'ın kafasına göre bu karardan cayamayacağını savunuyordu. Şimdiyse Elon Musk'ın yine Twitter'ı satın almaya karar verdiği ifade ediliyor. Musk'ın hisse başına teklifi ise -sıkı durun- 54.20 dolar!

Elon Musk Twitter'ı satın alıyor
Twitter, konuya dair açıklamasında özetle; Elon Musk'ın 25 Nisan'da üzerinde uzlaşılan sürecin tamamlanması ve ilk olarak anlaşılan ödemenin yapılması için beklenildiği" ifade edilmiş. Sözleşmenin tek şartı, mahkemenin Musk ile Twitter arasındaki yasal süreci hemen durdurup ertelemesi.

Elon Musk konuya dair açıklama yapmadı ancak Bloomberg'in iddiasına göre, Musk ile Twitter arasındaki dava süreci pek Musk'ın istediği gibi gitmiyormuş. Musk, her türlü bu satın alımını tamamlamak zorunda kalacakmış.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2022 21:57
keriz silkeleme ops vol 2
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elon Musk Twitter'ı satın alıyor, yine yeniden
İlginizi Çekebilir