Embracer Group, Metro ve Insurgency yapımcılarını satın aldı

Ersin Kılıç 13.08.2020 - 12:48
Bünyesinde THQ Nordic, Koch media ve Saber Interactive gibi firmaları barındıran Embracer Group, Metro ve Insurgency yapımcılarını satın aldı.

Embracer Group yaptığı açıklama ile Metro serisi ve Insurgency gibi önemli yapımlara imza atan 4A Games ve New World Interactive gibi firmaları satın aldıklarını duyurdu. Bünyesinde hali hazırda birçok önemli firmayı bardındıran Embracer Group, böylelikle elini daha da güçlendirmiş oldu.

Embracer Group, Metro ve Insurgency yapımcılarını satın aldı

Hali hazırda bünyesinde THQ Nordic, Koch Media, Saber Interactive ve Deep Silver gibi önemli firmaları barındıran Embracer Group, 4A Games ve New World Interactive dahil olmak üzere toplamda sekiz farklı yapım ekibini daha bünyesine kattı. Firmanın satın aldığı ekiplerin listesi ve bilindik oyunları şu şekilde;

4A Games: Firmayı hepimiz Dmitry Glukhovsky'nin kitaplarından esinlenerek yapılan Metro serisi ile hatırlıyoruz. Son olarak Metro: Exodus ile karşımıza çıkan 4A games şu anda yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Bu oyun PC dışında muhtemelen yeni nesil konsollara, yani Playstation 5 ve Xbox Series X'e de çıkacak. Firma aslında hali hazırda Saber Interactive altında çalışan bağımsız bir stüdyoydu. Fakat satın alınma sonrasında tamamen Embracer Group'a bağlandı diyebiliriz

DECA Games: Almanya, Berlin merkezli olan DECA Games daha çok mobil ve Free to play türüne odaklanan bir oyun şirketi. Realm of the Mad God ve DragonVale gibi yapımları bünyesinde barındırıyor.

Embracer Group, Metro ve Insurgency yapımcılarını satın aldı

New World Interactive: Firmayı başta da belirtiğim gibi Insurgency yapımlarından hatırlıyoruz. Day of Infamy dışında son olarak Insurgency: Sandstorm ile karşımıza çıkan New World Interactive, yeni bir FPS oyunu üzerinde çalışıyor.

Palindrome Interactive: İsveç merkezli olan firma daha önce Realms: Vampire Wars isimli oyuna imza atmıştı.

Pow Wow Entertainment: Daha önce multiplayer aksiyon oyunu Misbits'e imza atan firma Viyana merkezli ve 20 çalışandan oluşuyor. Yapılan satın alımla birlikte THQ Nordic çatısı altında çalışacaklar. Firmanın iki duyurulmamış oyunu olduğu da belirtilmiş.

Sola Media: Koch Film çatısı altında çalışacak olan Sola Media daha çok televizyon dizileri ve filmleri ile alakalı bir firma olarak öne çıkıyor. Firmanın uluslararası düzeyde dizi ve film lisansları üzerine alım satım yaptığı belirtilmiş.

Rare Earth Games: Yine Viyana merkezli olan Rare Earth Games, çocuklara fizik ve kimya konularında daha kolay öğrenebilecekleri yöntemler geliştiren bir firma. Konsollar ve PC için yeni duyurulmamış bir proje üzerinde çalışıyorlar. Ayrıca bulut tabanlı sistemler konusunda da çalışmaları bulunuyor.

Vermila Studios: İspanya, Madrid merkezli olan Varmila stüdyosu 10 kişiden oluşuyor ve şu sıralar korku türündeki Crisol: Theater of Idols oyunu üzerinde çalışıyorlar.


Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 15:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2020 19:26
Insurgency bozmayın da ne yaparsanız yapın
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2020 01:22
insurgency'nin normal oyunu hala oynanır mı ne diyorsunuz? sandstorm'u sevmedim ben hatalar vardı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2020 13:46
Eski metro oyunlari istiyoruzz metro exodus gibi gicik degil metro last ve 2033 gibi oyun yaapin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Embracer Group, Metro ve Insurgency yapımcılarını satın aldı
İlginizi Çekebilir