Emilia Clarke rolüne Hitler konuşmaları izleyerek hazırlanmış

Ersin Kılıç 22.05.2019 - 17:30
Ünlü oyuncudan açıklama geldi

Tam 8 sezonun ardından tartışmalar eşliğinde ekranlara veda eden Game of Thrones dizisi daha uzun bir süre gündemi meşgul edeceğe benziyor. Dizinin finaliyle ilgili oyunculardan da açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu konuda en farklı açıklama ise Emilia Clarke'dan geldi.

Emilia Clarke rolüne Hitler'i izleyerek hazırlanmış

Öncelikle SPOILER uyarısı yapalım. Haberimizin bundan sonrası son 2 bölümü izlemeyenler için spoiler, yani keyif kaçırıcı bilgiler içermektedir.

Bildiğiniz gibi Emilia Clarke'ın canlandırdığı Daenerys Targaryen karakteri son sezon ile birlikte adeta Dark Side'a geçmişti. Sırasıyla fevri kararlar alan ve en sonunda da King's Landing'i kocaman bir ateş topuna çeviren Daenerys, final sezonunda ise sadece Westeros'a değil tüm dünyaya adaleti getireceğini haykırmıştı. Emrindeki Dothraki ve Lekesizler dışında dizinin önemli karakterlerine de seslenen Daenerys, bu konuşmasına hazırlanırken Hitler gibi diktatörlerin videolarını izlemiş.

Dizinin son bölümünde Dothraki dilinde yaptığı konuşmaya hazırlanmak için farklı dillerde birçok video izlediğini belirten Clarke, bu tarz konuşmalarda yapılan vurgulara dikkat çekmiş. Ünlü oyuncunun bu konuda sarf etmiş olduğu sözler ise şu şekilde; "Diktatörler ve güçlü liderler dillerini bilmesem de anlayabileceğimiz şekilde konuşuyorlar. Hitler'in konuşmasında ne söylediğini, ne ima ettiğini kesinlikle anlayabiliyorsunuz. Bu sebeple 'eğer söylediğim şeylere kendim inanırsam, seyircinin altyazılara çok fazla bakmasına gerek kalmayacak' diye düşündüm." 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 19:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
risedawnwar
risedawnwar 23.05.2019 11:45
''final sezonunda'' değil; final bölümünde olacak. Bir de dikdatör değil de diktatör olsa daha iyi olabilir bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2019 21:45
Yazıda bir dil bilgisi yanlışı var. Dothrakiler diye bir kelime literatürde yok. Dothrak tekil, Dothraki çoğuldur. Çoğul olan kelimeye tekrar -ler eki getirilmez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2019 21:29
diktatör*
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2019 21:16
Gereksiz, rolüme iyi çalıştım dedirtmek için duyurmuş gibi duruyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Emilia Clarke rolüne Hitler konuşmaları izleyerek hazırlanmış
İlginizi Çekebilir