En güvenilir kripto paralar listesi - En güçlü 5 kripto para

Merlin'in Kazanı 24.05.2024 - 00:17
Ekonomik şartlar nedeniyle bir an önce çok para kazanmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Alternatif yollardan biri olarak kripto piyasası görülüyor.

Bir yandan kazançlı bir piyasa olduğu doğru ancak öte yandan sanki bir hız trenindeymiş gibi yatırımcıları kah dibe kah göğe fırlatabiliyor. Elbette piyasadaki yatırımları daha yere basan, zamana meydana okumuş seçimlerle yapmak da mümkün. 

Kripto paraların babası Bitcoin, ardından çıkan Ethereum, en güçlü borsalardan biri olan Binance’in kripto parası ve binancecoin geleceği, yatırımcıların mutlaka takip ettikleri konuların başında geliyor. Sonuç olarak bu paraların piyasadaki dolaşımları ve hareket grafikleri hala altcoinleri doğrudan etkiliyor. Günlük yatırımcı olmak istemeyenler, parasını ileride değerleneceğini düşünen kripto paralara yatırıp unutmak isteyenler ne yapıyor, gelin en güvenilir kripto paralar listesine göz atalım.

Kriptolarda Güvenilir Paralar Neden Önemli? - 1
Görsel: Pixabay.com

Kriptolarda Güvenilir Paralar Neden Önemli?

Güvenlik ihlalleri ve online saldırılar kripto para piyasalarındaki en önemli güvenlik açıkları olarak biliniyor. İşlevselliği daha sınırlı borsa hesaplarından akıllı kontratlardaki açıklara kadar yatırımcıların uğrayabilecekleri sermaye kayıpları her an gerçeğe dönüşebilir. Bu nedenle kripto yatırımı yaparken yatırımcıların kendilerini güvene alacakları yollar seçmeleri mantıklı. Bu yolla, yatırımcılar aslında para kazanma sürecinde kendilerine de yatırım yapmış oluyor. Mesela,

  • Rahat yatırım: Güvenilir kripto paralara yatırım yapmak, uzun dönem para kazanma yolculuğu olarak görüldüğü için altcoinlerde rastlanabilen güvenlik açıklarını dert etmeden sermayeyi güvenilir bir limana bağlamanın huzuruyla hayata devam etmek mümkün hale geliyor.
  • Daha yüksek güvenlik: En büyük ve güvenilir coinler genellikle ileri düzey şifreleme protokollerini kullanıyor ve işlemlerin yaygın kullanılan blok zincir ağları üzerinde gerçekleşmesine olanak veriyorlar. Bu haliyle, güvenilir kriptolara dijital saldırılara daha az açık oluyorlar. 
  • Güven hissi: Kripto paraların bu kadar popüler olması, dolandırıcılık gibi insana özgü tutumlara karşı durmasından kaynaklı. Çünkü bir işlemin onaylanması yalnız tek bir kişiye bağlı değil. Buna rağmen, diğer güvenlik endişelerini beraberinde getirmesi de kaderin cilvesi olabilir. Bu nedenle yatırımcılar en azından kendilerini güvene alacak şekilde, dolandırıcılığa mahal vermeyecek kriptolara yatırım yaparak piyasaya daha çok güven duyuyorlar.

Yatırımcıların bilinen bir topluluk içinde yer almaları kendilerini daha büyük bir bütünün parçası olarak görmelerini sağlarken aitlik ve güven duygularını da perçinliyor. 

Kriptolarda Güvenilir Paralar Neden Önemli? - 2
Görsel: Pixabay.com

2024 Yılında Yatırım Yapılabilecek En Güvenilir Kriptolar

Neden güvenilir limanları tercih etmek gerekir sorusunu yanıtladıktan sonra, bu yöntemle devam etmek isteyen yatırımcıların göz atabilecekleri en güvenilir kripto paralara geçiyoruz. 

Kripto paraların sağlam sütunları:

Bitcoin (BTC): Kripto para denince akla ilk gelen Bitcoin zamana karşı duran ve piyasanın oluşmasına öncülük eden en büyük para birimi. İş kanıtı mutabakatıyla işlemleri onayladığı için yüksek enerji tüketmesi hala büyük bir sorun olsa da merkeziyetsiz doğası gereği yine de en güçlü güvenliği sunan kripto olarak biliniyor. 

Ethereum (ETH): Ethereum, daha az enerji sarfiyatı için artık hisse ispatı modelini kullanıyor. Güvenlikten taviz vermeden bu geçişi gerçekleştiren para birimi süregelen güvenlik teftişlerinden ve ağ güncellemelerinden geçiyor. 

En güvenilir altcoinler:

Binance Coin (BNB): Fayda tokenlarından en bilineni olan Binance coin BNB olarak kısaltılıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsasının yerel para birimi olarak borsanın zaten ileri düzey olan güvenlik altyapısının sürdürülmesi ve ilerlemesi için kullanılıyor. Yatırımcılara çok sayıda avantajla sunulan bu coin, kullanıcı fonlarının korunmasına da yardımcı bir faktör.

Algorand (ALGO): Yenilikçi blok zincir platformu, eşi benzeri olmayan saf hisse ispatı mutabakat mekanizmasını devreye sokarak hem güvenilirliği hem de işlem hızını ölçen, ölçeklendirilebilirliği arttırıyor. ALGO olarak kısaltılan para birimiyle yapılan işlemler hem hızlı hem de güvenli.

Şaşırtan güvenlik unsuruna sahip meme coin:

Dogecoin (DOGE): Meme coinler, şaka coinleri olarak biliniyor. Balon veya patlaması muhtemel para birimleri olarak görüldükleri için genellikle en güçlü yanlarının güvenlik olduğu söylenemez. Buna rağmen ilk şaka coinlerden biri ve en bilineni olan Dogecoin, oldukça güçlü iş ispatı ağını devreye alan Litecoin blok zincir altyapısı üzerine kurulan bu kripto para, güvenilir istisnaların başında geliyor. Bir para birimi olarak oldukça oynak olması bir yana, Litecoin’in güvenlik altyapısı sayesinde yatırımcılarına yüksek koruma sunuyor. 

Güvenlik Özellikleri

En güvenilir beş para birimine baktıktan sonra BNB coini mercek altına alabiliriz. Kısaca özelliklerine göz atarak neden yüksek güvenilirlik sunduğunu inceleyelim:

  • İlk Önce Güvenlik: Binance, dünyanın en yaygın kullanılan kripto para borsası olarak nam saldı. Bu borsada yatırımcı fonları yüksek önlemlerle korunuyor, ve aslında Binance piyasadaki güvenlik standartlarını belirliyor. MFA, yani çok faktörlü doğrulama, düzenli güvenlik incelemelerine tabi olma ve kullanıcıların fonlarını sigortalama gibi çok sayıda güvenlik önleminin öncüsü bu büyük borsa platformu. Bu borsanın sunduğu güvenlik önlemleri coinin kullanımıyla da pekişiyor. 
  • Merkeziyetsiz Borsa (DEX) Entegrasyonu: PoSA mutabakatını kullanan Binance Smart Chain (BSC) ağı, yerel coin BNB ile güçlendiriliyor. Daha hızlı işlemler ve daha düşük ücretlere olanak veren bu ağ, BNB kullanımıyla çalışıyor.

Güvenliğin Ötesinde Kullanım Amaçları

Yatırımcıların en çok önem vermesi gereken konulardan biri güvenlik olmalı. Ancak bunun ötesinde bir coini portföye eklerken elbette kazanç getirmesi gibi faktörler de değerlendiriliyor. Bunun için projenin uzun dönem vadedeki planları, piyasaya çıkarken kullandığı teknoloji ve mevcut hayata ne kattığı gibi konular göz önüne alınıyor.

Bir diğer önemli konu, projenin arkasındaki ekibin bilgisi, blok zincir teknolojisine bakış açılarını değerlendirmek, eğitimleriyle ilgili fikir sahibi olmak önemli. 

Sonuç olarak yatırımcılar, sepetlerine ekleyecekleri altcoinlere bakarken farklı kriterleri göz önüne alıyorlar. Elbette her yatırımcının risk seviyesi ve beklentisi farklı bu nedenle yatırım stratejisini göz önüne alarak seçimler yapmak önemli. İster kısa ister uzun vadeli yatırım olsun, her türlü durumda fonların güvende olduğunu bilmek daha rahat işlem yapmaya olanak veriyor ve bu nedenle güvenilir kriptolara piyasada zamana karşı duruyorlar.

En güvenilir kripto paralar listesi
İlginizi Çekebilir